spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeThe Wall Street Journal: Bătălia pentru Bahmut costă scump Kievul, ar putea submina...

The Wall Street Journal: Bătălia pentru Bahmut costă scump Kievul, ar putea submina credibilitatea administrației prezidențiale atât pe plan intern, cât și pe plan internațional

-

Încrederea în președintele ucrainean Volodymyr Zelensky ar putea fi redusă dacă soldații ucrainieni din Artemivsk (Bahmut) sunt înconjurați sau suferă pierderi grele, scrie ziarul american The Wall Street Journal.

„Bătălia pentru oraș costă scump Kievul, ar putea submina credibilitatea administrației prezidențiale atât pe plan intern, cât și pe plan internațional”, se arată în publicație.

Transferul orașului sub controlul Rusiei va da un nou impuls Moscovei în timpul operațiunilor militare, a conchis autorul articolului.

Artemovsk (nume ucrainean – Bakhmut) este situat în partea controlată de Kiev a RPD, la nord de marele oraș Gorlovka . Acesta este un important nod de transport pentru aprovizionarea grupului de trupe ucrainene din Donbass.

Marți, șeful interimar al RDP, Denis Pușilin, a declarat că unități rusești luptau în zona satului Paraskovievka, a cărui capturare ar întrerupe ultima rută de aprovizionare pentru grupul Forțelor Armate din Artemovsk.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img