spot_img
34.8 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Bușoi după întâlnirea cu ministrul francez pentru Europa și negocierile pentru...

Europarlamentarul Bușoi după întâlnirea cu ministrul francez pentru Europa și negocierile pentru Revizuirea Directivei privind energia regenerabilă: Accelerarea investițiilor în capacitățile de producție din surse regenerabile: solar, eolian, geotermal, este esențială. Promovarea energiei nucleare și reforma pieței de electricitate

-

Trilog de negociere pentru Revizuirea Directivei privind energia regenerabilă (REDIII). În calitatea mea de președinte al Comisiei ITRE, voi cere adoptarea cât mai rapidă a REDIII. Accelerarea investițiilor în capacitățile de producție din surse regenerabile: solar, eolian, geotermal, este esențială, mai ales în contextul actual. UE a luat decizia strategică, istorică, de a renunța la gazul rusesc și de a-și decarboniza industria, afirmă europarlamentarul PNL Cristian Bușoi.

Cu atât mai mult, este important să fim bine pregătiți și să avem soluții de back-up, care să ne garanteze securitatea energetică și prețuri pe care să și le permită toți cetățenii și toate companiile, mai spune Bușoi.

- Advertisement -

Întâlnire cu ministrul de stat pentru Europa din guvernul Franței, Laurence Boone. Am discutat despre o bună coordonare între Franța și România pentru a promova energia nucleară. De asemenea, despre colaborarea cu Comisia ITRE pe care o conduc în Parlamentul European în ceea ce privește revizuirea legislației privind reforma pieței de electricitate și negocierilor pe Directiva privind Energia Regenerabilă dintre Parlament și Consiliu, a mai anunțat Bușoi pe Facebook.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img