spot_img
16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăDezvaluiriHotărârea secretă din scandalul Protocoalelor

Hotărârea secretă din scandalul Protocoalelor

-

O hotărâre CSAT pe care se bazează protocolul Parchet-SRI şi despre care Traian Băsescu, din câte ştie, „e liberă la informare publică”, ţinută LA SECRET de Consiliu, scrie Gândul.

Mai exact este vorba despre Hotărârea CSAT 17/2005 privind combaterea coruptiei, fraudei şi spălarii banilor, despre care fostul preşedinte a precizat, vineri, într-o intervenţie la B1 că „din câte ştiu, dacă nu are 0 este liber la informare publică”.

- Advertisement -

„Sincer să fiu, din câte ştiu, dacă nu are 0 este liber la informare publică. (…) Problema e dacă e corect redactat numărul în protocol, nu am de unde să ştiu. În schimb, paradoxal, pentru că am o memorie bună, că pot satisface curiozitatea. Citez din memorie ca şi cum aş avea hotărârea CSAT în faţă. Această hotărâre vizează combaterea corupţiei, fraudei, spălării banilor şi se adresează la patru instituţii: Ministerul de Finanţe, Ministerul Public, Parchetul Naţional Anticorupţie şi Ministerul Justiţiei. Nu apare niciun SRI, nici măcar Ministerul de Interne”, a declarat Băsescu.

În aceste condiţii, Gândul, parte a Mediafax Group, a solicitat CSAT punerea la dispoziţie a Hotărârii CSAT 17/2005, în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare.

- Advertisement -

CSAT a transmis că „solicitarea nu poate fi soluţionată în mod favorabil”, susţinând că CSAT „organizează şi coordonează unitar activităţile care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională”, iar potrivit articolului 12 din legea 544/2001, „informaţiile din domeniul apărării şi securităţii naţionale fac parte din categoria informaţiilor clasificate, al căror regim, în ceea ce priveşte transmiterea lor, este circumscris exigenţelor legale instituite prin Legea nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, precum şi prin Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img