spot_img
6.5 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăAnalizeO femeie, autoarea atacului la Youtube

O femeie, autoarea atacului la Youtube

-

O femeie care a făcut mai mulţi răniţi după ce a deschis focul marţi la sediul YouTube, în apropiere de San Francisco (California), s-a sinucis, a informat şeful poliţiei din San Bruno, relatează AFP conform Agerpres.

„Avem patru victime. Toate au fost transportate la spital cu răni provocate de o armă de foc. Avem o persoană care a decedat din cauza rănilor pe care şi le-a făcut. În momentul de faţă, considerăm că ea este atacatorul”, a subliniat şeful poliţiei, Ed Barberini, într-o scurtă conferinţă de presă.

- Advertisement -

Deocamdată nu este clar dacă autoarea împuşcăturilor face parte dintre victimele numărate de şeful poliţiei.

Femeile sunt foarte rar autoare ale numeroaselor atacuri armate care au loc în fiecare an în Statele Unite.

- Advertisement -

Potrivit unui martor indirect al scenei citat de CNN, „o femeie a pătruns pe neaşteptate în timpul prânzului şi părea să tragă în direcţia unei anumite persoane”.

Primele apeluri de urgenţă pentru poliţie au fost la orele 12.46 (19.46 GMT).

Alte mărturii pe Twitter au părut să confirme că autoarea atacului armat s-a sinucis ulterior.

Atacul s-ar fi produs într-o „curte interioară” unde angajaţii iau prânzul în mod obişnuit.

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat pe Twitter că a fost ţinut la curent despre eveniment.

„Gândurile şi rugăciunile noastre sunt pentru toate persoanele implicate”, a scris el. „Mulţumiri fenomenalilor ofiţeri ai forţelor de ordine şi echipelor de prim-ajutor care sunt în prezent la faţa locului”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

O angajată a grupului YouTube a declarat pentru CNN, sub protecţia anonimatului, că se afla „într-o videoconferinţă” atunci când s-a produs atacul.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Autorităţile americane au avertizat cetăţenii să evite zona din apropierea sediului companiei Youtube din nordul Californiei, marţi, după ce au fost auzite mai multe focuri de armă, relatează site-ul postului BBC conform Mediafax.

Ambulanţele au ajuns deja la faţa locului. Compania Google, care deţine platforma YouTube, a informat că a pornit o investigaţie privind „incidentul armat”.

Mai mulţi angajaţi au anunţat că o persoană înarmată încă se află în zonă.

Un angajat al platformei YouTube, Todd Sherman, a informat pe contul său de Twitter că oamenii au încercat să fugă din clădire.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img