Horia Georgescu, fostul sef al ANI, eliberat din arest

0
222
Horia Georgescu iese din sediul DNA, in Bucuresti, luni, 16 martie 2015. Seful Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a fost retinut, luni, de procurorii anticoruptie, pentru abuz în serviciu, legat de retrocedari în cazul unor imobile supraevaluate, el fiind scos din sediul DNA încatusat si urcat într-o masina cu care va fi dus în Arestul Politiei Capitalei. ALEXANDRU HOJDA / MEDIAFAX FOTO

Horia Georgescu, fostul sef al ANI, a fost eliberat din arest joi seara si pus sub control judiciar.

Dosarul în care Horia Geogescu a fost reţinut pentru abuz în serviciu a fost deschis de procurorii DNA în urma unor denunţuri formulate de Dorin şi Alin Cocoş, legate de presupuse fapte de corupţie care au avut loc la ANRP, potrivit referatului cu propunere de arestare, obţinut de MEDIAFAX.

ICCJ a admis contestaţia lui Horia Georgescu, arestat preventiv din 18 martie, şi a decis, definitiv, să îl plaseze pe acesta sub control judiciar.

Şi contestaţia fostului deputat Theodor Nicolescu, trimis în judecată în acelaşi dosar, a fost admisă, acesta urmând să fie judecat în arest la domiciliu.

În dosarul ANRP, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, la 9 aprilie, trimiterea în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), precum şi a patru inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi.

Astfel, în faţa instanţei vor ajunge foştii deputaţi Marko Attila şi Theodor Nicolescu, fostul preşedinte al ANI Horia Georgescu, Ingrid Zaarour, Mihnea-Remus Iuoraş, Ingrid-Luciana Popa-Mocanu, Remus-Virgil Baciu şi Constantin-Cătălin Canangiu.

De asemenea, au fost trimişi în judecată şi experţii evaluatori Gheorghe Vişoiu, Alexandru-Florin Hanu, Neculai Nistor şi Dorin-Cornel Drulă.

Dosarul a fost mutat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) la Curtea de Apel Bucureşti după ce Cătălin Theodor Nicolescu şi Marko Attila-Gabor au demisionat din Parlament.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Horia Simu a fost arestat preventiv pe 3 iulie.