spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăEconomiePropunerile grecilor pentru creditori: Ce taxe vor sa creasca

Propunerile grecilor pentru creditori: Ce taxe vor sa creasca

-

Potrivit publicaţiei britanice The Guardian, care citează surse guvernamentale, grupului parlamentar al principalului partid aflat la guvernare i s-a cerut să fie pregătit pentru a vota pachetul de măsuri cel mai devreme mâine. Anunţul vine cu puţin timp înainte de expirarea ultimatumului dat de creditorii internaţionali. Preşedintele Consiliului European le-a cerut creditorilor să facă la rândul lor propuneri realiste legate de datoria Greciei. Asta în timp ce Germania nici nu vrea să audă de o restructurare a datoriei, transmite Digi 24.

Pentru a primi banii, Atena se angajează să facă reforme credibile, care ar însuma, potrivit presei elene, 12 miliarde de euro pe următorii doi ani şi nu 8 aşa cum anunţase iniţial.

- Advertisement -

Noul plan ar conţine şi creşterea Taxei pe Valoare Adăugată pentru mai multe categorii de produse şi servicii. Astfel, Taxa ar urma să fie majorată de la 10 la 13% pentru bunurile de lux, dublată pentru serviciile hoteliere şi ridicată la 23% pentru alimente procesate, transport şi anumite servicii oferite de firme private. De asemenea, impozitul pe profit ar urma să fie mărit de la 26 la 28%.

Propunerile grecilor:

- Advertisement -

– creşterea impozitului pe profit la 28%

– creşterea TVA la produsele de lux la 13%

– dublarea TVA pentru domeniul hotelier

– creşterea TVA pentru mai multe sectoare private la 23%

Alexis Tsipras, premierul Greciei: „O precondiţie este, pe de o parte, reforme credibile şi, pe de altă parte, un angajament clar pentru o finanţare suficientă şi o restructurare a datoriilor pentru a putea avea o soluţie viabilă şi o ieşire definitivă din criză. Acesta este scopul nostru.”

 

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img