EXCLUSIV: Pe urmele fostului ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, care a recunoscut mita in dosarul Microsoft si traseul banilor la PDL

0
637

Fostul ministru al comunicatiilor din guvernul condus de Emil Boc, Gabriel Sandu, se bucura de libertate sub control judiciar dupa ce a fost arestat in 29 octombrie 2014, în dosarul „Microsoft” împreuna cu Gheorghe Ștefan, și oamenii de afaceri Dorin Cocoș și Nicolae Dumitru, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată și spălare de bani. Dupa ce au turnat au fost eliberati. Mai intai in arest la domiciliu. In prezent, cei 4 se afla sub control judiciar.

sandu2El a recunoscut luarea de mita si a explicat in detaliu ca banii s-au dus in campaniile electorale ale PDL

IMG_0202Joi seara, Gabriel Sandu a fost la cumparaturi in cartierul Floreasca din Capitala in jurul orei 18.00. El a descins la volanul unui  Q 7, negru,  cu numar de Prahova, judet din care este originar.

A facut cumparaturi de 330 de lei, platiti cash.  Bere Budweiser, suc de mere si oua de la Gusturi Romanesti. Si foarte multe conserve.  Plus cateva kilograme de portocale.

sandu„Aşteptările liderilor politici ai PDL erau să sprijin campaniile electorale. Astfel, toate cheltuielile şi obligaţiile cu acest scop au fost ordonate chiar sub presiuni efectuate de conducerea PDL, respectiv Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Alin Albu etc”, spunea Gabriel Sandu in denuntul facut la DNA, dupa ce a fost arestat.

Gabriel Sandu  mai susţinea că menţinerea în funcţia de ministru al Comunicaţiilor a fost condiţionată de finanţarea campaniilor electorale din 2009. Şefii partidului i-ar fi impus chiar să se întâlnească în particular cu potenţiali finanţatori.

„La început mi-a fost teamă că nu înţeleg bine mecanismul, dar după ce l-am înţeles, mi-a fost şi mai teamă să-l denunţ. De la cei mai mărunţi funcţionari publici şi până la campania prezidenţială, toată lumea beneficia de darurile corporatiste furate din contribuţii publice sau comisioane”, a mai spus Sandu procurilor DNA.

Gabriel Sandu le-a dezvăluit anchetatorilor şi sumele vehiculate în campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare şi pentru cele prezidenţialele din 2009. Robertei Anastase, vicepreşedinte PDL, i-ar fi donat 400.000 de euro, plus alte câteva sute de mii de euro pentru materiale electorale. Un total de 2.450.000 de euro.

Şi campania din 2008 pentru primăria Capitalei, la care a candidat Vasile Blaga, l-ar fi costat pe Gabriel Sandu 320.000 de euro. Iar parlamentarele din acelaşi an, alţi aproape 600.000 de euro. Bani investiţi în pixuri, bannere, geci, pungi şi mese la restaurant pentru alegători.