spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizeGruia Stoica anunță că Polisano va produce primul medicament care va putea...

Gruia Stoica anunță că Polisano va produce primul medicament care va putea fi folosit pentru boli oncologice

-

Omul de afaceri Gruia Stoica, administratorul Grampet, care deține și Polisano Pharmaceuticals din Sibiu, a anunțat într-un interviu publicat în ziarul Capital că este pe cale să se producă în Sibiu primul medicament care va putea fi folosit pentru boli oncologice.

”Echipa fabricii de medicamente Polisano Pharmaceuticals din Sibiu se apropie de lansarea primul său medicament oncologic solid – un pas foarte important pentru întreaga industrie farmaceutică românească”, a anunțat Gruia Stoica.

Grampet, cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din România şi Europa de sud-est, a devenit acționarul majoritar al fabricii de medicamente Polisano Pharmaceuticals din Sibiu, după ce și-a majorat participația de la 20% la 74%, în septembrie 2018.

”Am alocat deja resurse importante pentru extinderea activităţii, pentru că ne propunem să aducem Polisano Pharmaceuticals pe primul loc în Europa Centrală și de Sud Est la producția de medicamente necesare în tratarea cancerului”, susținea atunci omul de afaceri.

”Pregătim lansarea primei linii de producție de medicamente oncologice solide în prima jumătate a anului viitor, în urma unei investiții de 25 de milioane de euro, pentru o capacitate de aproximativ 10 milioane de unități terapeutice anual. Totodată, până la finalul lui 2019 vor fi finalizate pregătirile pentru producție pe liniile de oncologice lichide injectabile existente în fabrica din Sibiu”, a adăugat Gruia Stoica, în urmă cu doi ani și jumătate.

În 2020, compania încheia anul cu o cifră de afaceri de 6,56 milioane de lei și un profit de 2,67 milioane de lei, dar și datorii de 15,9 milioane de lei. Numărul mediu de angajați era de 130.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...