spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizeGigantul iranian de stat al gazelor naturale intră în România printr-o companie...

Gigantul iranian de stat al gazelor naturale intră în România printr-o companie implicată în scandalul facturilor

-

O divizie a NIGC (National Iranian Gas Company), gigantul iranian de stat al gazelor naturale, a semnat un memorandum de înțelegere cu o companie românească din sector, pentru a exporta în România servicii tehnice și inginerești legate de construcția de conducte de transport și distribuție, stații de comprimare și facilități de stocare a gazelor, conform datelor indicate public și analizate de Profit.ro.

Memorandumul ar fi fost încheiat între Iran Gas Engineering and Development Company (IGEDC), divizia de servicii și inginerie a NIGC, și compania românească Gaz Vest, conform sursei citate. Presa iraniană prezintă evenimentul ca pe un pas în contracararea efectelor sancțiunilor economice internaționale impuse Teheranului, în special asupra industriei petroliere a statului persan, prin diversificarea exporturilor iraniene.

Potrivit ifpnews.com și iranpress.com, din partea Gaz Vest, memorandumul ar fi fost semnat de către un anume Mihai Tănăsescu sau Tanasco. Există o companie românească cu numele Gaz Vest în Arad, operator de rețele de distribuție a gazelor naturale care deține concesiuni ce acoperă 59 de localități din județele Arad, Bihor, Gorj, Satu Mare și Timiș.

Controlată, conform termene.ro, de omul de afaceri Victor Dombrovschi (cu 73,63% din capital) și cu SIF Banat-Crișana în acționariat, Gaz Vest, un business cu rulaj anual de peste 70 milioane lei, și-a suspendat luna trecută activitatea de furnizare a gazelor naturale pentru 3 luni, din cauza scumpirii galopante a gazelor pe piețele angro, precum și a neclarităților din legislația de compensare a facturilor și plafonare a prețurilor, care au făcut ca băncile să-și retragă finanțările acordate companiei.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...