spot_img
22.6 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăAnalizeGrecia pune un  plafon la preţurile cu ridicata la electricitate şi vor fi...

Grecia pune un  plafon la preţurile cu ridicata la electricitate şi vor fi rambursate până la 60% din toate suprataxele pe care le-au plătit în perioada decembrie-mai consumatorii de electricitate cu venituri anuale de până la 45.000 euro

-

Grecia intenţionează să adopte un nou pachet de măsuri, în valoare de 3,2 miliarde de euro, pentru a atenua presiunile provocate de creşterea preţului energiei asupra bugetelor gospodăriilor şi companiilor, a anunţat vineri ministrul de Finanţe, Christos Staikouras, transmite Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Ca multe alte ţări, Grecia este afectată de anul trecut de creşterea preţurilor la gaze, electricitate, combustibil şi alimente, tendinţă exacerbată după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Din septembrie, Atena subvenţionează facturile la electricitate şi gaze, oferind, de asemenea, un ajutor grupurilor vulnerabile, la un cost total de patru miliarde de euro.

Joi, premierul Kyriakos Mitsotakis a anunţat că Executivul va stabili un plafon la preţurile cu ridicata la electricitate şi vor fi rambursate până la 60% din toate suprataxele pe care le-au plătit în perioada decembrie-mai consumatorii de electricitate cu venituri anuale de până la 45.000 euro.

Staikouras a explicat că programul de sprijin al Guvernului va fi parţial finanţat de la bugetul de stat.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...