spot_img
9.3 C
București
duminică, aprilie 2, 2023
AcasăAnalizeVIDEO/Într-un mesaj adresat națiunii sârbe vineri seară după vizita la Berlin, președintele...

VIDEO/Într-un mesaj adresat națiunii sârbe vineri seară după vizita la Berlin, președintele Aleksandar Vučić anunță orientarea către UE chiar dacă populația nu vrea acest lucru: În calitate de Președinte al Republicii nu este datoria noastră să mulțumim opinia publică

-

„Situația noastră s-a schimbat, cu siguranță în rău, iar după declarațiile președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, nu pentru că ar fi intenționat să facă rău Serbiei, ci într-un mod diferit a ridicat problema Kosovo-Metohija pentru a proteja interesele rusești”, a afirmat președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, vineri seară adresându-se în direct sârbilor la posturile de televiziune după ce a efectuat o vizită la Berlin.

- Reclama -

„Vladimir Vladimirovic a numit, dorind să protejeze interesele Rusiei, a găsit o bază legală pentru invadarea Ucrainei, o relație politică și juridică care protejează deciziile Curții de Justiție și precedentele stabilite de țările occidentale în Republica Serbia.(…) Orice s-ar spune în Occident despre precedentul legal pe care l-a creat în 2010 nu este un naiv. Putin a retras un argument care nu este ușor, iar noi am spune că nu este același lucru. Putin va spune că a fost organizat un referendum în Crimeea și că va merge la Donețk și Luhansk în conformitate cu ceea ce a fost făcut în Kosovo”, a reclamat Vučić.

Vučić a spus că cea mai importantă problemă de stat este problema Kosovo și Metohija și vrea să anunțe cetățenii Serbiei că „situația noastră s-a schimbat după declarația președintelui Rusiei, Vladimir Putin și nu pentru că ar intenționa să facă rău Serbiei”.

„Există ceva care este adevărat și adesea ne confruntăm cu lucruri care nu sunt întotdeauna corecte, dar de aceea vreau să subliniez cetățenilor Serbiei un lucru: ceea ce este corect este foarte important, dar în relațiile internaționale. nu există iubire, dreptate – mi-e teamă să spun cu atât mai puțin, și trebuie să avem grijă de interesele și viitorul nostru.Ne dorim să aparținem tipului de societate europeană, vom continua reformele, ne-au evaluat mult mai bine Reporterii Fără Frontiere, este important să continuăm cu schimbări pozitive și reforme în statul de drept, stabilind reguli de joc democratice mai clare și mai bune. Serbia este pe calea europeană, o vom urma mai puternic și vom lupta pentru locul Serbiei în familia națiunilor europene.Serbia va fi mai puternică pe calea europeană, în ciuda cifrelor. Punctul 1 este calea Serbiei. Îmi doresc asta, în ciuda faptului că astăzi este nepopular în Serbia și conform ultimelor cercetări fără echivoc făcute de o agenție profesionistă de cercetare a opiniei publice, Ipsos Strategic, pentru prima dată avem o majoritate clară de cetățeni care sunt împotriva intrării Serbiei în UE. 44%, 35% sunt în favoarea aderării la UE. În calitate de Președinte al Republicii nu este datoria noastră să mulțumim opinia publică, ci să o auzim și să facem ceea ce este mai bine pentru statutul Serbiei. Mesajul meu pentru toată lumea este că Serbia va fi mai puternică pe calea europeană, în ciuda tuturor acestor cifre. Serbia trebuie să continue pe calea europeană, nu am putea realiza nimic fără investiții europene și un cadru politic și legal. În a treia zi de la conflictul din Ucraina, am ieșit cu o politică în acest sens și o păstrăm până în prezent, ceea ce arată că a fost cu privire la viitor.Serbia nu va călca și nu va stinge prieteniile din Est și nu mă interesează ce forță mă apasă, sunt în stare să repet în fața tuturor care este politica Serbiei. Calea noastră strategică este calea către UE, iar dacă nu sunteți în stare să înțelegeți asta, vă rog să-mi spuneți care este alternativa. Este ușor să te răsfeți cu emoții.”, a spus președintele Serbiei.

„Serbia va rămâne neutră din punct de vedere militar, nu există niciun teritoriu în regiune care să nu fie NATO. Dorința noastră este să fim singura țară non-NATO și vom rămâne pe această politică”, a mai explicat el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img