spot_img
8.7 C
București
sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăAnalizeȘefii administrației din Cernăuți au șutit ajutoarele internaționale, inclusiv pentru Bucea: Ambulanțele...

Șefii administrației din Cernăuți au șutit ajutoarele internaționale, inclusiv pentru Bucea: Ambulanțele sunt folosite pentru afaceri private

-

Lesia Khomko, directoarea organizaţiei nonprofit Centrul de Coordonare Medicală pentru Ajutor Militar, din oraşul ucrainean Cernăuţi, a lansat o serie de acuzaţii la adresa autorităţilor locale pe contul său de Facebook. Khomko i-a acuzat pe Serghei Osaciuk (foto), şeful administraţiei regionale, şi Bogdan Kovaliuk, prim-adjunctul acestuia, de abuz de putere şi lipsă de cooperare cu lucrătorii umanitari, transmite news.ro.

- Reclama -

Lesia Khomko afirmă că directorul spitatului din Cernăuţi, Sergei Brodovski, a primit ambulanţe ca ajutor şi le foloseşte în afaceri private.

De asemenea, relatează că a solicitat aceloraşi autorităţi saltele şi saci de dormit pentru Bucea şi Irpin şi i s-a răspuns că la Bucea au fost trimise cinci maşini de materiale, însă la acel moment localitates Bucea era blocată, iar oamenii nu primiseră nimic, o situaţie similară fiind înregistrată şi în cazul raionului Şevcenko, din Kiev.

„Am jurat că nu voi mai apela la ei, dar nu este proprietatea lor personală, sunt ajutoare pentru ţara noastră însângerată!”, afirmă Lesia Khomko într-o postare pe Facebook, adăugând că „aceşti „eroi” nu numai că provoacă pagube materiale şi, uneori, iau ceea ce este necesar pentru a salva vieţi, ci dau o lovitură reputaţiei ţării”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img