„Mai important mi se pare faptul ca această doamna se așează în afara legii și în afara cadrului instituțional al României. A șantajat familia Iohannis cu actele de la Brașov. Şi-a obţinut a doua numire prin atacul la familia Iohannis. S-ar putea să ajungem să discutăm şi despre numirile din timpul lui Ponta. S-ar putea să aibă şi Ponta ceva dovezi legate de plagiatul tezei de doctorat a Laurei Codruţei Kovesi. Dacă are şi Ponta dovezi legate de cum îşi modifică Kovesi paragrafe în teza de doctorat?Avem un președinte care astăzi se teme că soției sale i se poate face un dosar. Ponta să ne spună cum a numit-o pe doamna Kovesi și pe alte persoane din DNA și atunci veți înțelege de ce am spus aceste lucruri despre domnul Iohannis. Nu din prietenie s-a facut numirea”,, a declarat duminică Sebastian Ghiță la B1 tv.
Acesta a explicat care au fost rațiunile pentru care a ales să se autodenunțe, precum și care a fost firul desfășurărilor evenimentelor la momentul în care teza de doctoral a șefei Direcției Naționale Anticorupție a fost verificată de către comisia tehnică.
De asemenea, în cadrul aceleiași emisiuni, deputatul a anunțat că șefa de la DNA l-a șantajat pe Klaus Iohannis în legătură cu dosarul în care preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia solicită revizuirea deciziei de anulare a contractului pentru imobilul cumpărat de aceştia în centrul Sibiului.
În 12 noiembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia au pierdut definitiv procesul privind un imobil pe care îl cumpăraseră în centrul municipiului Sibiu. Curtea de Apel Braşov a menţinut atunci o decizie dată în 2014 de Tribunalul Braşov, care anula un contract de vânzare-cumpărare încheiat între Klaus Iohannis, soţia acestuia, Carmen Iohannis, soacra preşedintelui şi moştenitorii unui imobil din centrul municipiului Sibiu.
Decizia Curţii de Apel Braşov este irevocabilă, însă preşedintele Klaus Iohannis declara atunci că soluţia instanţei îl „nemulţumeşte” şi că, împreună cu avocaţii săi, caută modalităţi de a contesta hotărârea.