spot_img
-1 C
București
luni, decembrie 23, 2024
AcasăAnalizeGermania se confruntă cu o penurie de energie: Industriile ar putea părăsi...

Germania se confruntă cu o penurie de energie: Industriile ar putea părăsi țara din cauza „dezastrului” politicii energetice verzi

-

Germania se confruntă cu o penurie de energie electrică, care va face ca industriile critice să abandoneze țara după ce guvernul a decis să închidă ultimele centrale nucleare rămase, în favoarea surselor de energie regenerabilă, au avertizat șefii din industria germană conform Ziarului Românesc din Germania.

- Reclama -

Șeful companiei energetice RWE a spus că se teme că Germania se va confrunta cu o penurie de energie electrică, care va duce la creșterea prețurilor în țara deja aflată în dificultate.

- Advertisement -

Markus Krebber, în vârstă de 50 de ani, a avertizat că acest lucru va pune în pericol „competitivitatea” Germaniei ca centru industrial, ceea ce înseamnă că companiile vor fi alungate din țară, luând cu ele locurile de muncă atât de necesare.

„Prosperitatea Germaniei se bazează pe o industrie puternică”, a declarat Krebber pentru BILD. „O aprovizionare cu energie limitată duce la prețuri mari – acest lucru pune în pericol competitivitatea Germaniei ca locație industrială. Vedem primele semne de dezindustrializare.

- Advertisement -

Șefii germani din domeniul energiei au dat vina pentru perspectiva proastă a țării pe„dezastrul” de energie verde al guvernului, care a dus la închiderea ultimelor centrale nucleare rămase. În schimb, accentul se pune acum pe aprovizionarea cu energie regenerabilă din locații solare și eoliene.

Christian Kullmann, CEO al grupului chimic Evonik, s-a alăturat lui Krebber criticând ceea ce el a numit „dezastrul politicii energetice” a guvernului și a avertizat cu privire la impactul acestuia asupra industriilor din Germania.
„În Germania plătim cele mai mari prețuri din lume pentru electricitate și energie, iar fiecare industrie, fiecare economie trăiește și depinde de o sursă de energie rezonabilă, ieftină și disponibilă”, a spus Kullmann, 54 de ani.

Kullman a avertizat că mărfurile nu vor mai fi fabricate în țară. „Probabil că ne vom lua rămas bun de la aceste industrii aici în viitorul apropiat”, a spus Kullman într-un avertisment dur. „Germania este sub presiune ca locație de afaceri”.

Roland Farnung, 82 de ani, fostul CEO al RWE, a adăugat: „Politica energetică adoptată acum de guvernul federal este practic o operație pe cord deschis a societății, cu riscuri considerabile pentru companiile germane și locurile de muncă situate aici”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img