spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăAnalizeMedgidia a primit bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru că...

Medgidia a primit bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru că nu mai are bani. De ce nu mai au bani? Plătesc până la 3500 lei un articol de presă

-

Guvernul a alocat 16 milioane de lei din fondul de rezervă, ajutor financiar, pentru 22 de localități aflate în dificultate. Administrațiile locale nu mai au bani pentru cheltuielile curente și salarii. 

- Reclama -

Municipiul Medgidia va primi cea mai mare sumă alocată din fondul de rezervă la ultima ședință de Guvern, 7 milioane de lei, transmite Europa Liberă.

- Advertisement -

În expunerea de motive atașată hotărârii de Guvern se menționează că municipalitatea „se confruntă cu reale dificultăți financiare în ceea ce privește asigurarea cheltuielilor de funcționare.”

Medgidia e condusă de Valentin Vrabie, de la PNL, condamnat în primă instanță la 1 an și șapte luni de închisoare pentru fals intelectual. Recursul este pe rol la Curtea de Apel Constanța.

- Advertisement -

Bugetul estimat al municipiului pe 2023 este 133.410.910 lei și a fost prognozat de la început un deficit de 1 milion de lei. Totuși, s-au alocat sume importante pentru reclamă, publicitate și protocol.

În primele 5 luni din 2023, Primăria Medgidia a cheltuit deja, doar în achiziții directe, 6,4 milioane de lei.

Au fost achiziționate două autoturisme, în valoare totală de 172.000 de lei, consultanță juridică de 120.000 de lei, în condițiile în care primăria are angajați consilieri juridici.

230.000 de lei au fost cheltuite pentru organizarea Zilei Copilului. Suma reprezintă închirierea unui parc de distracții cu 12 locuri de joacă gonflabile, cinema în aer liber, tun de confetti, scenă, animatori etc. Durata evenimentului a fost, conform specificațiilor din SEAP, de 6 ore.

De menționat sunt și achizițiile de 1,6 milioane de lei, în trei contracte, de la o firmă cu care Primăria a avut, în 2022, alte șase contracte. Din banii respectivi au fost cumpărați brazi, s-a reparat instalația de irigare din Parcul Intim și cea electrică din Parcul Nord.

Extrem de darnic a fost primarul din Medgidia cu presa. 315.000 de lei au ajuns la nouă firme media. O parte din ele au primit bani și în anii trecuți.

Conform contractelor încheiate în SEAP, municipalitatea plătește până la 3.500 de lei pentru un articol în care se popularizează realizările actualei administrații. Cei mai mulți bani au ajuns la TV Action – 100.600 de lei și Prosper Comunication – 38.500 de lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img