spot_img
10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăhighlightGeneralul penal de la dreapta lui Raed Arafat

Generalul penal de la dreapta lui Raed Arafat

-

SMURD funcționează și prin Fundația pentru SMURD condusă tot de Raed Arafat. Interesant este Comitetul Director al Fundației format din 7 membri. Vice-președintele Consiliului Director este generalul Vladimir Secară, fostul Șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Adică tocmai personajul care în ultimii ani a eșuat lamentabil în toate intervențiile de urgență.

- Reclama -

smurd
Dar nu numai atât. Generalul Secară a fost trimis în judecată în 28 noiembrie a.c pentru abuz în serviciu și fals intelectual. Mai precis, generalul Secară este acuzat că împreună cu alți ofițeri de la Situații de Urgență nu au respectat ordinele Ministerului de Interne și au făcut angajări de ofițeri în Inspectoratul pentru Situații de Urgență fără să respecte condițiile minimale pentru ocuparea funcțiilor din cadrul IGSU. Adică eșecurile succesive la intervenția în cazurile de urgență se datorau și angajărilor făcute fără respectarea prevederilor legale, probabil pe principiul comunist: pile, relații cunoscute. De asemenea, generalul Secară și ceilalți inculpați sunt acuzați și că: „De asemenea, s-a reținut că ceilalți ofițeri susmenționați, în calitate de președinți sau membri ai comisiilor de examinare constituite la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pentru desfășurarea examenelor din data de 21 octombrie 2010, la care au participat un număr de patru candidați, nu au verificat existența tuturor documentelor din dosarele de recrutare, acestea fiind incomplete, iar prin aceste activități, a fost cauzată o vătămare a intereselor legitime al activității MAI”. Practic vorbim în acest caz de trucarea cel puțin a unui concurs la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Toate aceste informații indică că generalul Secară a pus în pericol conștient siguranța cetățenilor.
Un alt membru al Comitetului Director este în calitate de Secretar General al CD un anume Adrina Diță. Auditul este realizat de firma Evalex Financial Services, adica soția domnului Dan Radu Rușanu, fost șef la ASF, trimis în judecată.
Alt membru al Fundației este Frank HAJDINJAK, Directorul General, E.ON România, companie implicată într-un imens scandal privind unflarea facturilor la energie. Din Comitetul Director al Fundației mai fac parte jurnaliștii Emil Hurezeanu și Radu Tudor, dar și fosta vedetă Mihaela Rădulescu.

CHEIA DE LA TUZLA

Într-un articol de pe siteul just-news.ro, jurnalistul Ovidiu Marincea face niște dezvăluiri interesante apropo de Arafat, accidente și Fundația SMURD:

Avionul pilotat de Adrian Iovan prabusit in Apuseni era un aparat cumparat la mana a doua de Raed Arafat, vopsit si reconditionat de Regional Air Services din Tuzla, companie condusa de controversatul om de afaceri Dorin Ivascu. De asemenea, elicopterul cumparat de CJ Constanta, predat in aceasta luna catre SMURD, a fost reconditionat si intretinut de aceeasi firma a lui Ivascu. Modelul avionului pilotat de Iovan, care s-a prăbușit în Apuseni, era BN – 2A – 27 Islander.

Dar nu este totul, spune Ovidiu Marincea. Fundatia pentru Smurd a cumpărat avionul sanitar de la firma Alfa Air, o companie controlată de omul de afaceri evreu Yigal Zuhar, un apropiat al lui Rard Arafat. Alfa Air închiriase aparatul de zbor fundației SMURD pentru fabuloasa sumă de 660.000 de euro înainte ca acesta să fie cumpărat cu aproape 1 milion de euro. Imediat după achiziție, aeronava a intrat în reparații.

Potrivit datelor de pe site-ul Fundaţiei SMURD, pentru achiziţia şi operaţionalizarea aeronavei a fost alocat bugetul de 1.008.255 euro, reprezentând:
– 757.300 EUR, valoarea de achiziţie a avionului SMURD ce include aeronava cu resursele existente, o serie de lucrări de îmbunătăţire, 2 tărgi medicale, inscripţionarea avionului, etc.;
– 55.400 EUR reprezentând cursurile de pregătire ale echipei de tehnicieni din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, ce vor asigura mentenanţa de bază a avionului;
– 22.965 EUR pentru achiziţia tuturor truselor de service necesare echipei de tehnicieni;
– 6.350 EUR (8.120 USD), asigurarea Aviation Hull „All risks” and Liability Insurance, a aeronavei;
– 97.000 EUR, pentru cursurile de pregătire ale echipei de piloţi ai avionului SMURD, necesare acreditarii fiecărui pilot, pentru zbor cu acest tip de avion, ce a inclus un număr de cel puţin 15 ore de zbor / pilot pentru cei 6 piloţi şi costul instructorului şi obţinerea licenţelor necesare;
– 57.040 EUR, echipamente medicale necesare asigurării îngrijirilor la nivel de terapie intensivă pe durata zborului;
12.200 EUR, reparatia unei piese defectate pe durata perioadei de instruire a piloţilor

ELICOPTERUL ȘI TUZLA

Și elicopterul prăbușit are legătură cu Tuzla și Ivașcu. Mai scrie Ovidiu Marincea:

Elicopterul care s-a prabusit in lacul Siutghiol fost cumparat de CJ Constanta printr-un program transfrontalier Romania-Bulgaria pentru aproape 5 milioane de euro. Dupa aceasta achizitie, CJ Constanta a semnat un contract cu firma RAS, controlata de Dorin Ivascu, de operare si intretinere pentru suma de aproape 800.000 de euro. In luna decembrie, elicopterul a fost preluat de SMURD, reconditionat, iar in ziua prabusirii s-a efectuat prima misiune sub coordonare SMURD

Sună cam penal, nu-i așa?

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img