spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeGazprom lasă Ungaria să amâne plata gazului rusesc pentru a crește capacitatea...

Gazprom lasă Ungaria să amâne plata gazului rusesc pentru a crește capacitatea depozitelor

-

Grupul MVM a convenit cu Gazprom asupra plăţii amânate pentru perioada de iarnă, totodată a luat decizia transformării capacităţii sale de stocare; printre altele, se doreşte creşterea capacităţii depozitului Magyar Földgáztáróló Zrt. (MFGT) din Zsana şi se analizează posibilitatea stocării de dioxid de carbon, a transmis grupul de companii energetice din Ungaria, luni, agenţiei ungare de presă MTI.

- Reclama -

În comunicat se subliniază că scopul plăţii amânate este optimizarea finanţării companiei: includerea periodică a opţiunii în contract creşte flexibilitatea de finanţare şi securitatea lichidităţilor din cadrul grupului MVM.

În timpul situaţiei de criză energetică plină de incertitudini, securitatea aprovizionării Ungariei este garantată de contractul de gaze încheiat pe termen lung, care a fost semnat în septembrie 2021, respctiv de cantităţile suplimentare de gaze furnizate de Gazprom, se arată în comunicat.

Grupul MVM a anunţat, de asemenea, că transformările prevăzute se referă la depozitul MFGT din Zsana, unde obiectivul este creşterea capacităţii de stocare şi creşterea capacităţii compresoarelor.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img