spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeLiderul senatorilor PNL: Nu este normal ca Parlamentul să aștepte până în...

Liderul senatorilor PNL: Nu este normal ca Parlamentul să aștepte până în luna decembrie opinia Comisiei de la Veneția asupra legilor justiției

-

Nu este normal ca Parlamentul să aștepte până în luna decembrie opinia Comisiei de la Veneția asupra legilor justiției, declară la RFI liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu. El precizează că ulterior opiniei, ”se poate interveni printr-o modificare legislativă și toate sunt bune și frumoase”. Comisia de la Veneția a anunțat că va emite în luna decembrie o opinie asupra legilor justiției în varianta Predoiu, proiecte care se află acum într-o comisie specială din Parlament. Coaliția PSD-PNL-UDMR intenționează să adopte legile justiției cât mai repede posibil.

- Reclama -

Toate modificările sau, mă rog, majoritatea modificărilor au fost discutate cu Uniunea Europeană, cu Comisia Europeană și sunt propuse în general de minister, urmare a consultărilor pe care Cătălin Predoiu le-a avut cu doamna Jourova și cu domnul Reynders. Pe de altă parte, un alt set de amendamente făcute la proiectele de lege vin din partea CSM-ului și ÎCCJ-ului, CSM-ul fiind garantul independenței justiției și reprezentantul sistemului judiciar. Deci din punctul ăsta de vedere, eu cred și știu că continuă dialogul între Cătălin Predoiu și Jourova și respectiv Reynders. Pe de altă parte, nu cred că este normal să așteptăm până în luna decembrie, cred că este firesc să edictăm aceste legi. Cu siguranță, va exista un atac la CCR din partea Opoziției și aici mă refer în principal la USR, iar pe de altă parte, în momentul în care Comisia de la Veneția se pronunță, în ipoteza în care constată că există vreo neconcordanță între varianta legiferată de Parlamentul României și viziunea Comisiei de la Veneția, se poate interveni printr-o modificare legislativă și toate sunt bune și frumoase, a spus Fesechiu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img