spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeElveția a refuzat să transfere Ucrainei activele rusești înghețate

Elveția a refuzat să transfere Ucrainei activele rusești înghețate

-

Elveția a refuzat să susțină ideea lui Volodimir Zelenski de a transfera Ucrainei activele rusești înghețate, a declarat pentru RIA Novosti secretarul de presă al ministerului elvețian al Economiei, Fabian Mayenfisch.

”Pentru Guvernul Elveției, confiscarea activelor doar pe baza apartenenței unui anume stat sau a introducerii pe lista de sancțiuni și folosirea lor pentru reconstrucția Ucrainei nu este, în momentul de față, o variantă de sprijin pentru Ucraina”, a spus Mayenfisch.

- Reclama -

Potrivit precizărilor sale, comparativ cu înghețarea activelor, confiscarea lor reprezintă ”un atentat de proporții la garanția proprietății și la alte drepturi constituționale fundamentale” ale persoanelor care au intrat sub incidența sancțiunilor.

”Potrivit datelor valabile la data de 7 iulie 2022, în Elveția sunt înghețate active financiare în valoare totală de 6,7 miliarde de franci elvețieni și 15 active imobiliare”, a adăugat secretarul de presă.

În același timp, el a subliniat disponibilitatea Guvernului Elveției de a participa la efortul internațional de reconstrucție a Ucrainei. Anterior, Zelenski a propus Elveției să blocheze activele rusești și să le transfere Ucrainei.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img