spot_img
18.7 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăEconomieGazprom, împrumut de 2 miliarde de euro de la Bank of China...

Gazprom, împrumut de 2 miliarde de euro de la Bank of China London

-

Gazprom a împrumutat două miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) de la sucursala din Londra a Bank of China, cel mai mare împrumut direct pe care grupul rus l-a obținut de la o singură bancă, transmit AP și Reuters.

Durata derulării creditului, primul pentru Gazprom de la o bancă chineză, este de cinci ani. Grupul rus nu a precizat scopul contractării împrumutului.

- Advertisement -

În 2014, Gazprom a semnat un acord ce prevede furnizarea anuală a 38 miliarde de metri cubi de gaze naturale către China spre sfârșitul acestui deceniu. Dar proiectul se confruntă cu dificultăți, pe fondul scăderii prețurilor la materiile prime și al încetinirii ritmului de creștere al economiei chineze.

Cheltuielile de capital pentru acest proiect sunt estimate numai pentru acest an la 168 miliarde de ruble (2,3 miliarde de dolari). Inițial, costul proiectului era de 55 miliarde de dolari.

- Advertisement -

Și alte companii rusești, cum ar fi Norilsk Nickel, Sibur, AFK Sistema, VEB Bank, Megafon și Yamal LNG, încearcă să obțină împrumuturi din China.

Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img