spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăhighlightGabriel Oprea, pus la zid de tot mai mulți polițiști

Gabriel Oprea, pus la zid de tot mai mulți polițiști

-

Tot mai mulţi poliţişti încep să vorbească despre situaţia din Ministerul de Interne. Cazul Bogdan Gigină, poliţistul care şi-a pierdut viaţa săptămâna trecută în timp ce îi croia drum ministrului de interne prin Bucureşti, dar mai ales modul în care instituţia condusă de Gabriel Oprea a ales să prezinte situaţia a stârnit un val de nemulţumire în rândul oamenilor legii. Mulţii dintre ei cred că totul va fi muşamalizat şi că nimeni nu va plăti pentru moartea colegului lor, transmite Digi 24.

Elvis Măceșanu, președinte Sindicatul Polițistilor din Dolj: Poliţiştii sunt foarte supăraţi că nu a oprit la faţa locului să îi acorde primul ajutor. Astăzi vă spun că nu ne mai interesa dacă era în coloană, dacă nu era în coloană, ce s-a întâmplat. Pur şi simplu ar fi trebuit să fie om. Ministerul ne avansează doar post mortem. De mulţumiri avem podul plin, suntem sătui. Dacă tot vor să facă ceva pentru noi să facă cât suntem în viaţă.

- Advertisement -

Reporter Digi24: Poliţistul Gigină putea refuza misiunea?

Elvis Măceșanu: În Poliția Română nu se refuză misiuni. Se îndeplinesc și dacă ceva nu e în regulă, raportezi.

- Advertisement -

Reporter Digi24: Dar el nu mai poate raporta. Colegii lui ar putea raporta că au fost trimişi în misiune fără să se fi îndeplinit condiţiile legale?

Elvis Măceșanu: Nu va raporta nimeni, pentru că în Poliția Română domnește o frică.

Reporter Digi24: Credeti că cei vinovaţi în acest caz vor plăti?

Ioan Ciciu: vicepreședinte Sindicatul Polițistilor din Dolj: Nu, eu nu cred că va plăti cineva, nici măcar acel comandant care l-a trimis pe polițist acolo în stradă, văzând că afară condițiile meteo nu permit ieșirea în stradă cu motocicleta. Părerea mea. Pentru că acești comandanți de aia sunt puși acolo, sunt plătiți foarte bine, integrați de multă vreme în UE cu salariile, trebuia să gândească înaintea acelui polițist că putea să-i pună viața în pericol atunci când îl trimite cu acea motocicletă în condiții improprii pentru a-și desfășura misiunea în condiții de deplină siguranță.

Poliţiştii din Dolj sunt primii prezentaţi de Digi24. Nu sunt însă singurii care vor să-şi arate public nemulţumirea faţă de ceea ce ei numesc abuzurile din Poliţia Română şi din Ministerul Afacerilor Interne. Digi24 va prezenta pe parcursul zilei declaraţiile mai multor poliţişti.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img