spot_img
12 C
București
vineri, octombrie 7, 2022
AcasăDezvaluiriDat afară de la ROMATSA, pus șef la Portul Constanța

Dat afară de la ROMATSA, pus șef la Portul Constanța

-

Un pilot militar care nu a zburat însă niciodată pe avioane de vânătoare, zburat cu scandal de la şefia ROMATSA vara aceasta, este noul reprezentant al statului în conducerea Portului Constanţa, scrie Atitudinea de Constanța.

În vârstă de 60 de ani, generalul cu patru stele Ion Aurel Stanciu este soldatul cu cea mai spectaculoasă avansare din istoria Armatei. Între 2004 şi 2011 obţine toate gradele de general, în 29 noiembrie 2010 este avansat general locotenent, iar în 07 ianuarie 2011 primeşte gradul de general cu patru stele, performanţă nemaireuşită de nici un alt militar român. Ion Aurel Stanciu este ofiţer navigant promoţia 1977, iar din 1989 pâna în 1991 a fost loctiitor şi comandant al Aeroportului Internaţional Otopeni. Începând cu anul 1991 a devenit adjunct al directorului general al Companiei aeriene Romavia, unde a rămas până în 1995. Din ianuarie până în noiembrie 1999 a fost şef al Biroului ataşaţi militari din Direcţia de Informaţii Militare, apoi până în 2003 locţiitor al şefului Direcţiei de Protecţie şi Siguranţă Militară. În decembrie 2007 a fost numit în funcţia de şef al Direcţiei operaţii din Statul Major General. În iunie 2014 a fost numit director general ROMATSA, funcţie pe care o părăseşte în august 2015, printr-o demisie impusă de ministrul Transporturilor, în contextul unui scandal fără precedent în istoria regiei, cauzat de prostul management. Ca o recunoaştere a meritelor sale, Ion Aurel Stanciu este numit imediat după debarcare secretar de stat. Acum, pilotul general care a făcut praf ROMATSA a fost numit reprezentant al Ministerului Transporturilor în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa. Interesant este faptul că Stanciu a fost numit secretar de stat în locul lui Dragoş Titea, patronul de păcănele din Maramureş care îşi plimba astă vara familia cu elicopterul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă la mare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...