spot_img
1.2 C
București
marți, februarie 7, 2023
AcasăDezvaluiriGabriel Oprea la chef după ce o instanță i-a confirmat plagiatul

Gabriel Oprea la chef după ce o instanță i-a confirmat plagiatul

-

Gabriel Oprea a chefuit vineri seară după ce a instanța i-a respins acțiunea îndreptată împotriva Ministerului Educației și Guvernului după ce titlul de doctor i-a fost retras după acuzațiile de plagiat.

- Reclama -

El apare într-o fotografie difuzată pe facebook împreună cu liderul UNPR București, Alin Berbecaru, ciocnind fericiți un pahar cu vin. Cei doi par a avea ochii mici semn probabil a unei zile lungi.

UNPR exista. Merge inainte. Victorie, a scris Berbecaru pe facebook.

Vineri după ce o instanță a confirmat că a pierdut titlul de doctor, Oprea a anunțat că va face recurs.

Alin Dumitru Berbecaru este legat de firma  Ares Guard SRL deținută de cumnata sa, care a obținut mai multe contracte cu statul, în special cu Primăria sectorului 2.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a rămas în 2016 fără titlul de doctor. Lucrarea sa de doctorat, „Procedura plângerii prealabile”, a fost susținută în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universității din București, coordonator fiind profesorul universitar Ion Neagu. În iulie 2015, Consiliul Național de Etică din subordinea Ministerului Educației a decis într-un timp record că suspiciunile de plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier, nu se confirmă. Pe de altă parte, Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, a analizat lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, spunând că, în mod sigur, este vorba despre un plagiat, zeci de pagini fiind „copiate integral”.

Pe 26 iulie 2016, Comisia de experți din cadrul CNATDCU care a analizat teza de doctorat a lui Gabriel Oprea a dat verdict de plagiat în cazul acestuia. Totodată, pe 29 august, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a respins contestația fostului vicepremier privind verdictul de plagiat, cu 31 voturi pentru și 2 împotrivă. Fostul ministru a anunțat apoi, pe pagina sa de Facebook, că se va adresa instanţei după ce CNATDCU i-a respins contestaţia la verdictul de plagiat, susţinând că nu i-a fost respectat dreptul la apărare şi că nu s-a numit singur doctor. Pe 2 septembrie 2016, ministrul Educației, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor al lui Gabriel Oprea.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img