spot_img
26.6 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăJustitieCSM trebuie să-i plătească 30.000 de lei daune procurorului Oanei Schmidt-Hăineală

CSM trebuie să-i plătească 30.000 de lei daune procurorului Oanei Schmidt-Hăineală

-

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, că reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) trebuie să-i plătească aproape 30.000 de lei daune procurorului Oanei Schmidt-Hăineală pentru revocarea delegării pe un post de secretar de stat la Ministerul Justiţiei. Decizia nu e definitivă.

- Reclama -

„Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei nete aferente sumei brute de 19.777,74 lei reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul material suferit şi a sumei de 10.000 (zece mii) lei reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul moral suferit”, se arată în decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen 15 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal.

Oana Hăineală a fost retrasă din funcţia de secretar de stat al Ministerului Justiţiei, acolo unde fusese detaşată cu avizul Secţiei pentru procurori a CSM, la cererea ministrului. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi în cazul lui Constantin Sima, procuror la Parchetul General, detaşat ca secretar de stat la minister, în mandatul lui Florin Iordache. Ulterior, Sima a cerut pensionarea.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...