spot_img
5.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăJustitieOlguţa Vasilescu: Am 40 de dosare la ora actuală. Cine îşi închipuie...

Olguţa Vasilescu: Am 40 de dosare la ora actuală. Cine îşi închipuie că a scăpat nu ştie sistemul

-

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, vineri seară, că, din informaţiile pe care le are are, este vizată în aproximativ 40 de dosare penale, precizând că fiecare primar de municipiu mare ar avea minimum patru dosare la DNA.

- Reclama -

Ministrul Muncii susţine că a fost interceptată o perioadă îndelungată într-un dosar în care nu avea nicio calitate.

„În 2014, a venit ordin pe mine să fiu executată, exact perioada în care mi-a spus Vanghelie «Vezi că urmează». Marian avea mulţi prieteni în servicii. (…) În 2014, pe mine m-au urmărit nişte procurori, care unul dintre procurori ar fi promis unui personaj, un asistat social am înţeles, că îl va ajuta într-un dosar al Judecătoriei, dosarul fiind cu nişte termene. Nu era nicio legătură cu primăria, dar pe denunţătorul respectiv, care era al DNA-ului, adică acel asistat social, cei de la DNA, în speţă doamna Moraru Iorga, care acum se dă victima sistemului, el a fost pus să spună «Ne lucrează Olguţa». El nu mă cunoştea pe mine, niciunul nu mă cunoştea. Apărându-mi numele acolo, au putut să se ducă la judecător, să ceară mandat de urmărire, de interceptare cu tot tacâmul, filaj, ascultare telefonică, ambientală, GPS, tot, pe mine, pe doamna viceprimar de la vremea respectivă şi pe secretarul Primăriei”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la România Tv.

Ministrul Muncii a precizat că, din informaţiile sale, ar fi vizată în aproximativ 40 de dosare penale.

„A durat foarte mult acea urmărire, costă 3.000 de euro pe zi, am înţeles, şi mandatul a fost tot mereu prelungit, prelungit, pentru că se tot disjungeau alte dosare. Eu cred că am 40 de dosare la ora actuală. Am inclusiv dosar, plângere făcută şi intereptată probabil în acel dosar pentru că nu am asfaltat strada unui cetăţean. Un cetăţean care îşi făcuse o casă în câmp, binenţeles că Primăria nu a investit bani ca să îi facă drum până acolo şi mi-a făcut plângere penală. Ei nu aveau nimic despre mine, dar au urmărit să pic pe interceptare cu orice”, a completat Lia Olguţa Vasilescu.

Ministrul a mai spus că fiecare primar de municipiu mare are minim patru dosare la DNA.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img