spot_img
10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăJustitieFrații Cămătaru și unul din liderii clanului "Sportivilor", ani grei de închisoare

Frații Cămătaru și unul din liderii clanului „Sportivilor”, ani grei de închisoare

-

Vasile Balint zis „Sile Cămătaru” a fost condamnat definitiv luni de Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani și 6 luni închisoare cu executare, într-un dosar de infracțiuni de violență – șantaj, cămătărie, omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

- Reclama -

În același dosar, Mario Nuțu Balint, fiul lui Sile Cămătaru, a primit 2 ani de închisoare cu suspendare.

De asemenea, Radu Cristian Roșca, unul din liderii clanului „Sportivilor”, a fost condamnat la 9 ani închisoare.

Frații Ion Balint zis „Nuțu Cămătaru” și Vasile Balint zis „Sile Cămătaru”, precum și liderul clanului „Sportivilor”, Radu Cristian Roșca zis „Roșca”, au fost trimiși în judecată în iulie 2013, alături de alți 51 de interlopi, pentru săvârșirea de infracțiuni de violență.

Procurorii DIICOT au destructurat la acea vreme două dintre cele mai importante grupări infracționale constituite pe raza municipiului București și a județului Ilfov.

Grupările infracționale organizate, cunoscute sub denumirile „Cămătarii” și „Sportivii”, erau specializate în săvârșirea de infracțiuni de violență — șantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat și omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfășurat pe două paliere infracționale. Astfel, în perioada 2008 — 2012, membrii celor două grupări rivale au provocat în spațiul public conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremației la nivel infracțional în municipiul București, situații ce au avut drept consecință directă punerea în primejdie a vieții și integrității corporale a mai multor persoane.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img