spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăArmataFrance Presse: Coreea de Nord "aparent ar fi plasat un dispozitiv nuclear...

France Presse: Coreea de Nord „aparent ar fi plasat un dispozitiv nuclear într-un tunel” pentru sâmbătă

-

Centrul nord-coreean de teste nucleare de la Punggye-ri este „gata” de utilizare, afirmă analiști de la „38 North”, un site specializat în monitorizarea Coreii de Nord, care se bazează pe mai multe imagini prin satelit datate miercuri, transmite AFP.

- Reclama -

Sit-ul Punggye-ri, din nordul țării, este „amorsat și pregătit”, scriu experții, care adaugă că imaginile „arată o activitate continuă” în jurul porții nordice a complexului, noi activități în zona administrativă principală și a personalului din apropierea centrului de comandă.

Coreea de Nord „aparent ar fi plasat un dispozitiv nuclear într-un tunel„, care ar putea fi declanșat sâmbătă dimineața, afirmă pe de altă parte postul de radio Vocea Americii, care citează mai mulți responsabili americani sub acoperirea anonimatului.

Regimul comunist va celebra sâmbătă cea de-a 105-a aniversare a fondatorului său. Aceste ceremonii sunt adesea pretextul pentru o desfășurare a forțelor militare.

Coreea de Nord a amenințat marți să riposteze la trimiterea „lipsită de rațiune” a unui grup aeronaval american spre peninsula coreeană, avertizând că este pregătită de „război”, declarația intervenind pe fondul escaladării tensiunilor în regiune.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img