spot_img
27.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeAPROPIAT AL GUVERNULUI, fost șef al Fiscului: E curată nebunie ce face...

APROPIAT AL GUVERNULUI, fost șef al Fiscului: E curată nebunie ce face Olguța Vasilescu

-

Doamna Olguta Vasilescu, ministrul muncii, ne asigura ca nu va fi nici o problema daca ponderea salariilor bugetarilor sare de 7% din PIB? Ce, afirma dansa ritos, in statele UE aceasta pondere este de 10-12% si nu se intampla nimic rau! Sa ajungem si noi la aceasta pondere. Ce, suntem mai fraieri?!, afirmă pe blogul său fostul șef al Fiscului, Gelu Ștefan Diaconu, cunoscut ca un apropiat al guvernării ALDE-PSD.

- Reclama -

Aici intervine minciuna manipulatoare, in cazul in care nu e habarnism populist de-a dreptul: da, dar acele state, in special statele nordice, (si care au un echilibru bugetar de invidiat) au o pondere a colectarii veniturilor in PIB de cca 45%. Si un nivel al impozitarii – sarcina fiscala – incomparabil mai mare decat al Romaniei!Astazi, dupa relaxarea fiscala si paralizarea (pe linie politica) a activitatii ANAF de combatere a evaziunii fiscale, ponderea in PIB a incasarilor bugetare a scazut dramatic la cca 27%!!! Sa cheltui 35-45% din veniturile tarii pe salariile unui aparat bugetofag e posibil insa sa nu fie nici macar habarnism populist, asa cum spuneam in titlu. Mai degraba…curata nebunie!, mai spune Diaconu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...