spot_img
6.6 C
București
vineri, martie 31, 2023
AcasăPoliticaFostul partid al Monicăi Macovei, alianță de dreapta cu partide fantomă

Fostul partid al Monicăi Macovei, alianță de dreapta cu partide fantomă

-

Mai multe partide şi platforme politice de dreapta, de sorginte creştin-democrată şi conservatoare din România (Uniunea Creştin Democrată din România, Partidul M10, Alianţa Conservatoare, Forţa Moldova şi Alternativa Dreaptă), s-au reunit joi cu scopul formării unei alianţe electorale pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019 şi construirii unui vehicul politic comun pentru scrutinurile local şi parlamentar din anul 2020.

- Reclama -

„Noi, membrii acestei platforme civico-politice, ne-am asumat obiective pe termen scurt, mediu şi lung. Pe termen scurt, ne-am propus să formăm o alianţă electorală pentru alegerile parlamentare din mai 2019, pe termen mediu – ne-am propus să construim un vehicul politic comun, care în 2020 să propulseze în Parlament şi în administraţia locală oameni oneşti şi bine ancoraţi în valorile regăsite în manifestul nostru. Apoi, după următorul ciclu electoral, să punem guvernarea şi administraţia ţării pe o traiectorie sănătoasă, care să lase în urmă perioada de tranziţie bezmetică şi aceşti ani grei care ne-au împuţinat, dezbinat şi dezamăgit”, a precizat Cristian Şoimaru, unul din liderii alianţei politice, într-o conferinţă de presă pe această temă.

El a adăugat că, în următoarele cinci luni, sunt foarte mulţi „paşi” de parcurs, pentru a putea prezenta o listă unică de candidaţi la europarlamentare.

„Există un parcurs în Legea electorală, care precizează că în ianuarie şi februarie se fac paşii necesari înregistrării Alianţei, dar depinde de momentul formării Biroului Electoral Central. Este clar că în următoarele cinci luni sunt foarte mulţi paşi de organizare şi legali, iar partidele componente vor face un protocol aşa cum prevede legea, îl vor înregistra, ca apoi să putem să depunem şi să susţinem o listă unică de candidaţi la europarlamentare”, a precizat Şoimaru.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img