spot_img
6.1 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăDezvaluiri#Brexit: Lira sterlină s-a prăbușit după ce mai mulți miniștri au demisionat

#Brexit: Lira sterlină s-a prăbușit după ce mai mulți miniștri au demisionat

-

Lira sterlină s-a prăbuşit joi, după seria de demisii din guvernul condus de Theresa May, care au pus la îndoială mult aşteptatul acord asupra Brexit la doar câteva ore după ce acesta a fost făcut public.

- Reclama -

Lira sterlină a pierdut 1,8%, ajungând la 1,2751 dolari, a doua cea mai mare scădere din acest an, şi a scăzut cu 1,5% faţă de euro.

Ministrul britanic însărcinat cu Brexitul Dominic Raab a demisionat joi, din cauza opoziţiei sale faţă de proiectul acorduluii Brexitului încheiat dun egida premierului britanic Theresa may cu Uniunea Europeană, relatează AFP. Şi secretarul de stat britanic însărcinat cu Irlanda de Nord, conservatorul Shailesh Vara, şi-a anunţat demisia, din cauza dezacordului său faţă de proiect. Secretarul britanic însărcinat cu Munca şi Pensiile Esther McVey a demision denunţând faptul că proiectul acordului Brexitului ”nu onorează referendumul”, iar secretarul de stat însărcinat cu Brexitul Suella Braverman a demisionat, spunând că se află acum în incapacitatea de a susţine sincer acordul.

Lira a scăzut faţă de dolar şi s-a îndreptat spre cea mai mare scădere din an în raport cu euro după ce ministrul pentru Brexit Dominic Raab şi alţi demnitari au demisionat în semn de protest împotriva planului.

Traderii se tem acum că însăşi poziţia prim-ministrului May este ameninţată. „Dacă miniştrii au procedat aşa, este mai greu pentru Theresa May să-şi menţină poziţia”, spune Jordan Rochester, strateg la Nomura.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img