spot_img
28 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăActualitateFostul consilier al lui Zelenski: Această primăvară de întoarcere a așteptărilor neîmplinite...

Fostul consilier al lui Zelenski: Această primăvară de întoarcere a așteptărilor neîmplinite ne va lovi atât de tare – moral și orice altceva – încât vom rămâne pur și simplu uluiți

-

Conflictul din Ucraina s-ar putea să nu se încheie așa cum se așteaptă oamenii din țară, a spus Alexei Arestovich, fost consilier al șefului Biroului lui Volodymyr Zelensky, scrie Strana.ua.

„Ce se va întâmpla cu o societate care și-a pus ochii pe așteptări umflate, dar care va primi un Minsk-3 condiționat? Această primăvară de întoarcere a așteptărilor neîmplinite ne va lovi atât de tare – moral și orice altceva – încât vom rămâne pur și simplu uluiți”, a subliniat el. 

- Advertisement -

Arestovich a adăugat că pentru a reuși sunt necesari 400.000 de soldați perfect antrenați cu arme NATO. „O avem? Nu. Se va întâmpla anul viitor? Nu va fi. Nu vor fi suficiente facilități de antrenament. <…> Noi, ca societate, nu suntem pregătiți pentru un astfel de rezultat. Dar cel mai mult lucru neplăcut este că Occidentul gândește la fel, iar noi suntem complet dependenți”, a spus el.

În calitate de consilier al șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, Oleksiy Arestovich a avut public o opinie opusă cu privire la război. În emisiunea canalelor ucrainene de Youtube, el a prezis de mai multe ori o „victorie iminentă a Forțelor Armate ale Ucrainei” pe câmpul de luptă și a anunțat o presupusă lipsă acută de muniție în trupele ruse.

În ianuarie, Arestovich a demisionat după cuvintele sale despre incidentul de la Dnepropetrovsk. Apoi a spus că motivul distrugerii unei părți a casei din oraș a fost opera apărării aeriene ucrainene. După aceea, politicianul s-a confruntat cu un val de critici. Deputații ucraineni au început să strângă semnături pentru demiterea sa. Drept urmare, Arestovich și-a retras cuvintele, și-a cerut scuze și apoi a decis să părăsească postul. Biroul lui Volodymyr Zelensky i-a acceptat demisia în aceeași zi.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img