spot_img
29.5 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeReținere pentru angajări la stat: "Influență" la CJ Arad și la un...

Reținere pentru angajări la stat: „Influență” la CJ Arad și la un europarlamentar

-

DNA Timișoara a reținut pentru 24 de ore o femeie, acuzată de trafic de influență și luare de mită. Ar fi cerut aproape 100.000 de euro pentru facilitarea mai multor angajări, dar și pentru obținerea de fonduri europene, scrie Express de Banat.

Femeia a susținut că are influență în Consiliul Județean Arad și a cerut bani pentru favoruri. A fost prinsă, luni, în flagrant, în timp ce primea 5.000 de euro. Era a doua tranșă de bani.

„În perioada 2019 – 2023, suspecta ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 94.500 euro din care ar fi primit 64.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze: angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești; angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale sau în cadrul Penitenciarului Arad; obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului”, a transmis DNA.

Banii care i-a primit în timpul flagrantului erau pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital.

Marți, suspecta urmează să fie prezentată Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Femeia reținută de DNA este Teodora Ciunta, fosta angajată a Primăriei Arad, scrie DeBanat.

Teodora (Dora pentru prieteni) Ciunta a studiat Ingineria Sistemelor Biotehnice si Ecologice la Facultatea de Inginerie, Turism și Protecția Mediului din cadrul UAV Arad și a fost consilier la Biroul Relații Externe din cadrul Primăriei Arad până în anul 2019.

.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img