spot_img
10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAnalizeFosta nevastă a lui Dan Adamescu, REȚINUTĂ în dosarul de 43 milioane...

Fosta nevastă a lui Dan Adamescu, REȚINUTĂ în dosarul de 43 milioane lei

-

Poliţiştii fac, miercuri, şapte în Bucureşti la locuinţele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 43.000.000 de lei, prin delapidare şi evaziune fiscală. Suspecţii au funcţii de conducere în cadrul unei societăţi comerciale şi ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari. Surse judiciare spun că firmele erau controlate de fosta soţie a lui Dan Adamescu, una dintre percheziţii având loc la locuinţa acesteia, transmite News.ro.

- Reclama -

UPDATE: Carmen Adamescu a fost reținută, miercuri, în dosarul de delapidare și evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la 43 de milioane de lei.

UPDATE: Unul dintre denunţătorii activităţilor ilicite şi ale contractelor fictive derulate de firmele controlate de Carmen Adamescu este chiar fiul său vitreg, Alexander, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Ulterior, tot pentru aceste fapte, a depus plângere şi Unirea Shopping Center, cele două denunţuri fiind reunite în cadrul unui singur dosar penal.

”Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deţinute în cadrul unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate «închirierea şi subînchirierea bunurilor proprii», ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiţionale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari”, anunţă Poliţia Română.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăţi cu consecinţa prejudicierii societăţii, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate. Plăţile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

De asemenea, persoane cu funcţii de conducere în cadrul societăţii prejudiciate sunt bănuite că şi-ar fi însuşit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicaţi în numerar din casieria societăţii sau din cont, cu titlul de „avans spre decontare”, dar nereturnaţi.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img