Suspect pentru uciderea jurnalistei bulgare reținut în Germania/ DECLARAȚIA MINISTRULUI DE INTERNE BULGAR

0
66

Un nou suspect a fost arestat în localitatea Stade, la circa 45 km vest de oraşul german Hamburg, în legătură cu uciderea jurnalistei bulgare Viktoria Marinova de la o televiziune din Ruse, informează miercuri publicaţia bulgară 168 Chasa, citată de dpa.

Suspectul, descris drept un tânăr bulgar de 20-30 de ani, a fost reţinut în Germania, unde locuieşte mama sa, părăsind duminică Bulgaria.

UPDATE: „În cursul anchetei, am ajuns la o persoană, care, la solicitarea noastră, a fost reţinută de poliţia germană în cursul nopţii. Este vorba despre Severin Nadejdov Krasimirov, născut în anul 1997, cu domiciliul în Ruse. Locuinţa sa se află în apropiere de locul crimei. Bărbatul are antecedente penale pentru furt de metale neferoase. Au fost strânse suficiente dovezi care îl leagă direct de victimă. O parte dintre expertize a fost finalizată. Există prezenţa ADN-ului victimei pe hainele sale şi invers, ADN-ul suspectului a fost găsit pe corpul victimei. Aşteptăm şi alte probe”, a declarat ministrul bulgar de interne. Mladen Marinov a amintit că trupul neînsufleţit al jurnalistei bulgare a fost găsit sâmbătă după-amiază, la Ruse.

Canalul de televiziune TVN a transmis că acesta a declarat că nu o cunoaşte pe jurnalistă ucisă.

Potrivit postului de televiziune bulgar Nova, care citează o sursă apropiată anchetei, ADN-ul persoanei reţinute este 100% identic cu mostrele de ADN care au fost prelevate din probe găsite în locul crimei.

Mai mulţi localnici, informează presa bulgară, au declarat că ei cunosc identitatea suspectului reţinut, care se pare este un tânăr născut în 1997. Unii dintre aceştia au afirmat că poliţia din Ruse le-ar fi reţinut pe soţia şi pe o mătuşă a acestuia, dar oficial aceste informaţii nu au fost confirmate.

Mai mult, un alt canal tv bulgar bTV a informat că poliţia a efectuat percheziţii într-un imobil din Ruse şi ar fi descoperit telefonul victimei, dar nu se ştie dacă există vreo legătură cu suspectul arestat în Germania.

Corpul neînsufleţit al jurnalistei Viktoria Marinova a fost descoperit sâmbătă într-un parc din oraşul Ruse, unde se pare că făcea jogging. Înainte de a fi ucisă, ea fusese violată.