Fostul şef al SPP Dumitru Iliescu a declarat, după ce a fost audiat, miercuri, în Comisia SRI, că Serviciul Român de Informaţii a fost implicat în construirea mai multor dosare penale, Iliescu menţionând dosarul Belina, dosarele lui Cătălin Voicu, Dan Voiculescu, Olguţa Vasilescu şi Toni Greblă.

”Am făcut referire la modul în care s-au întocmit unele dosare penale şi aici am abordat dosarul domnului Voicu, domnului Voiculescu, doamnei Olguţa Vasilescu,, domnului Grebă şi dosarul Belina, având în vedere datele pe care le-am avut înainte de a se face publice elemenetele din dosarul Belina”, a declarat Dumitru Iliescu, după cea de-a doua sa audiere.

Generalul Iliescu susţine că SRI a fost implicat în elaborarea tuturor acestor dosare. ”Elementul comun al acestor dosare este implicarea SRI în construirea lor. Au fost vizate persoane care erau incomode, se căuta căi de a fi scoase din zona de decizie politică, administrativă”, a afirmat Dumitru Iliescu.

Întrebat dacă actuala conducere a Serviciului s-a implicat în dosarul Belina, Iliescu a răspuns: ”Nu actuala conducere, nu am avut asemenea elemente. Au fost elemente însă că anumite persoane din SRI s-ar fi implicat în această chestiune”.

Dumitru Iliescu a spus că a indicat comisiei ”persoanele vizate” în dosarul Belina, dar a refuzat să le indice presei.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?