Ministrul de externe al Spaniei anunță că actul fundamental al Spaniei ar putea fi amendat pentru a permite regiunilor constitutive să organizeze referendumuri legate de independență

0
89

Ministrul spaniol de externe Alfonso Dastis a declarat la BBC că actul fundamental al Spaniei ar putea fi amendat pentru a permite regiunilor constitutive să organizeze referendumuri legate de independență, transmite Radio Europa Liberă.

Dastis a precizat însă că această schimbare a Constituției ar trebui supusă unui referendum național, iar dacă modificarea e acceptată, toți spaniolii vor trebui să aprobe sau nu, tot prin referendum dacă o regiune sau alta are dreptul la autodeterminare, precizează BBC.

Miercuri, Curtea Constituțională din Spania a anulat declarația unilaterală de independență adoptată de parlamentul catalan luna trecută. Parlamentul a fost între timp dizolvat, guvernul condus de Carles Puigdemont a fost demis, membrii săi au fost puși sub puși sub acuzare, urmînd ca în 21 decembrie în această regiune să aibă loc alegeri generale.