spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăExterneMinistrul de externe al Spaniei anunță că actul fundamental al Spaniei ar...

Ministrul de externe al Spaniei anunță că actul fundamental al Spaniei ar putea fi amendat pentru a permite regiunilor constitutive să organizeze referendumuri legate de independență

-

Ministrul spaniol de externe Alfonso Dastis a declarat la BBC că actul fundamental al Spaniei ar putea fi amendat pentru a permite regiunilor constitutive să organizeze referendumuri legate de independență, transmite Radio Europa Liberă.

Dastis a precizat însă că această schimbare a Constituției ar trebui supusă unui referendum național, iar dacă modificarea e acceptată, toți spaniolii vor trebui să aprobe sau nu, tot prin referendum dacă o regiune sau alta are dreptul la autodeterminare, precizează BBC.

- Advertisement -

Miercuri, Curtea Constituțională din Spania a anulat declarația unilaterală de independență adoptată de parlamentul catalan luna trecută. Parlamentul a fost între timp dizolvat, guvernul condus de Carles Puigdemont a fost demis, membrii săi au fost puși sub puși sub acuzare, urmînd ca în 21 decembrie în această regiune să aibă loc alegeri generale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img