spot_img
10.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeBiden l-a sunat pe Xi ca să ii ceară să se rupă...

Biden l-a sunat pe Xi ca să ii ceară să se rupă de Rusia

-

Președintele american Joe Biden i-a transmis marți omologului său chinez, Xi Jinping, într-o conversație telefonică, îngrijorarea Washingtonului cu privire la sprijinul Beijingului pentru Moscova în legătură cu conflictul din Ucraina, a declarat un înalt oficial al administrației de la Washington.

Potrivit acesteia, în timpul unei conversații telefonice cu Xi Jinping, președintele american Joe Biden și-a exprimat îngrijorarea cu privire la sprijinul Chinei pentru operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina, precum și eforturile Beijingului de a ajuta Rusia să-și reconstruiască baza industrială de apărare.

- Advertisement -

El a mai dezvăluit că Rusia a făcut obiectul discuțiilor diplomatice dintre China și SUA încă de la începutul conflictului din Ucraina. Oficialul a spus că părțile au discutat despre furnizarea de asistență letală și au împărtășit preocupările cu privire la posibila utilizare de către Rusia a armelor nucleare tactice în Ucraina.

Oficialul a subliniat, de asemenea, că SUA ar fi văzut de-a lungul timpului că China începea să ajute Rusia să-și reconstruiască baza industrială de apărare, în special prin atenuarea impactului sancțiunilor din partea partenerilor europeni și ajutând la furnizarea de componente care duc treptat la o acumulare de capital rusesc. capabilități în Ucraina. Potrivit unui oficial al administrației americane, aceste acțiuni au implicații pe termen lung pentru securitatea europeană.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img