spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeFost nr.2 in Pentagon: Nesăbuitul Macron și marele război din Europa

Fost nr.2 in Pentagon: Nesăbuitul Macron și marele război din Europa

-

Liderii europeni sunt serios îngrijorați de riscul tot mai mare ca conflictul să se răspândească dincolo de granițele Ucrainei, afirmă fostul adjunct al secretarului adjunct al Apărării Stephen Bryan.

„Guvernul francez nu vrea să provoace un răspuns militar din partea Rusiei sau să provoace un conflict și mai mare, în ciuda retoricii și a pregătirilor pentru operațiunea din Ucraina. Alți lideri europeni – Germania, Italia, chiar și Marea Britanie – sunt îngroziți de ostilitățile din Ucraina ar putea escalada într-un mare război în Europa”, a spus el.

- Advertisement -

Potrivit expertului, această situație se dezvoltă în contextul amenințărilor președintelui francez Emmanuel Macron de a desfășura trupe în Ucraina. Brian a mai adăugat că furnizarea de cantități uriașe de muniții și echipamente, inclusiv cele mai moderne și mai sofisticate, crește riscul ca conflictul să devină ceva mult mai periculos pentru pacea în Europa și nu numai.

„Comentariile nesăbuite ale lui Macron și, probabil, acțiunile sale, cresc acest risc”, a concluzionat fostul angajat al Pentagonului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img