spot_img
20 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeȘeful Ceceniei cere cucerirea in mai a Odesei și Harkovului

Șeful Ceceniei cere cucerirea in mai a Odesei și Harkovului

-

Armata rusă trebuie să „atace mai activ” pentru a stabili controlul asupra Odesei și Harkovului în mai, spune șeful Ceceniei, Ramzan Kadyrov. El a făcut această declarație după ceremonia de învestire a președintelui Vladimir Putin la postul de televiziune Rossiya 1.

„Cred că trebuie să atacăm mai activ, trebuie să lovim puternic cât timp avem timp. Luna aceasta trebuie să luați cel mai apropiat teritoriu. Cu siguranță trebuie să luăm Odesa și Harkov”, a spus el.

- Advertisement -

Potrivit șefului Ceceniei, după aceasta, este necesar să-l „forțăm” pe președintele ucrainean Vladimir Zelensky să semneze „toate documentele necesare Rusiei”.

Odesa este centrul administrativ al regiunii Odesa, situat în sud-vestul Ucrainei. La începutul anului 2022, populația a depășit 1 milion de oameni. Harkov este situat în nord-estul Ucrainei și este centrul administrativ al regiunii Harkov. În 2023, acolo locuiau 1,1 milioane de oameni.

- Advertisement -

Anterior, Putin a numit Odesa „oraș rusesc”. El a mai susținut că acest oraș ar putea deveni un simbol al rezolvării conflictului din Ucraina.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img