spot_img
18.5 C
București
sâmbătă, septembrie 30, 2023
AcasăActualitateFost consilier al ministrului american al Apărării: Biden vrea un război între...

Fost consilier al ministrului american al Apărării: Biden vrea un război între NATO și Rusia folosind drept pretext intrarea Poloniei în vestul Ucrainei

-

Este posibil ca administrația președintelui Statelor Unite, Joe Biden, să plănuiască declanșarea unui război între NATO și Rusia, folosind drept pretext intrarea Poloniei în vestul Ucrainei, scrie în editorialul său pentru The American Conservative colonelul în retragere Duglas MacGregor, fost consilier al ministrului american al Apărării, relatează publicația Vzgliad.

Fostul consilier al ministrului Apărării al SUA a menționat că succesul militarilor ruși în luptele de pe teritoriul fostei republici sovietice și starea deplorabilă a Forțelor Armate ale Ucrainei au dat peste cap planurile Washingtonului.

- Reclama -

”Confruntată cu un eșec fără echivoc al ajutorului american chiar pe fondul afluxului de arme noi pentru a scăpa forțele ucrainene de la un iminent deces, administrația Biden încearcă disperată să inverseze situația și să-și salveze onoarea. Se pare că Polonia a propus o ieșire din situație. (…) Potrivit unor informații neconfirmate din Varșovia (…), Statul Major General polonez a primit misiunea de alcătui, în secret, un plan de a interveni în conflict și de a cuceri vestul Ucrainei”, scrie MacGregor, citat de RIA Novosti.

El crede că, în momentul de față, este dificil de estimat cât de legitim va părea, în ochii membrilor Alianței, pretextul intervenției poloneze pentru un amestec al NATO, motiv pentru care Washingtonul intenționează să lase la latitudinea fiecărei țări acțiunile concrete.

Vinerea trecută, reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a acuzat Occidentul că, în Ucraina, desfășoară un război proxy împotriva Rusiei. Miercurea trecută, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a avertizat că, ajunse în Ucraina, transporturile NATO cu arme și muniție pentru trupele ucrainene, vor fi distruse.

În aprilie, ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a avertizat în legătură cu pericolul acțiunilor țărilor Occidentule din timpul operațiunii speciale a Rusiei în Ucraina și cu posibilitatea unei confruntări militare directe cu Rusia. Șeful DNR, Denis Pușilin, a declarat, la rândul său, că în Donbass, Rusia se confruntă cu un întreg conglomerat de țări. Reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova, a constatat că, practic, NATO luptă de mult împotriva Rusiei în Ucraina.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img