spot_img
8.5 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăAnalizeRadio China despre Afghanistan și Ucraina: Companiile militare americane au încasat de la...

Radio China despre Afghanistan și Ucraina: Companiile militare americane au încasat de la guvern 2.020 miliarde de dolari pentru războiul din Afghanistan, dar SUA datorează până acum peste 1 miliard de USD în cotizații ONU

-

Fiind singura superputere din lume, SUA are diferite fețe pe plan internațional, uneori generoasă, alteori zgârcită. Parlamentul american a adoptat recent acordarea unui ajutor de 40 miliarde de USD pentru Ucraina. Dar, potrivit președintelui Mexicului, Andres Manuel Lopez, SUA nu a alocat niciun fond de dezvoltare țărilor din America Latină în timpul celor patru ani de negocieri. Nu numai că, în calitate de cea mai mare țară dezvoltată, SUA datorează până acum peste 1 miliard de USD în cotizații ONU, transmite Radio China.

Sub fețele contradictorii, există un astfel de calcul: resurse financiare și hegemonie.Să luăm, de exemplu, războiul din Afganistan. Potrivit unui raport publicat de Institutul pentru Reforma Politicii de Securitate, un think-tank independent american, companiile militare precum Lockheed Martin, Raytheon, General Dynamics, Boeing și Northrop Grumman au primit contribuții din partea guvernului SUA pentru războiul din Afganistan de 2.020 miliarde de dolari în finanțare. Fiind inițiatorul acestui război, SUA nu numai că nu și-a cerut scuze și nu a despăgubit poporul afgan, dar și-au folosit miliardele de dolari în ajutor internațional.În prezent, Statele Unite instigă continuu escaladarea conflictului ruso-ucrainean, pentru a învinge oponenții, a-i limita pe aliați și a menține hegemonia globală. Unii analiști au subliniat că multe companii militare americane ar deschide în liniște sticlele de șampanie pentru a sărbători, mai spune Radio China.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img