spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeForțele de operațiuni speciale ROSU din Kosovo trimise în Kosovska Mitrovica, populat majoritar de...

Forțele de operațiuni speciale ROSU din Kosovo trimise în Kosovska Mitrovica, populat majoritar de sârbi

-

Forțele de operațiuni speciale ROSU din Kosovo au fost trimise către orașul Kosovska Mitrovica din nordul Kosovo, care este populat predominant de sârbi, a informat sâmbătă Vecernje Novosti.

- Reclama -

În același timp, Koha Ditore din Kosovo a publicat un scurt videoclip care arată mașini blindate ale poliției care se deplasează prin oraș.

Anterior, sârbii din Kosovo și Metohija au renunțat la toate posturile de putere din Kosovo nerecunoscut. Liderul sârb Goran Rakic a demisionat din guvernul kosovar, împreună cu parlamentari sârbi, judecători și șefii de municipalități. Mai târziu, oficialii sârbi de poliție și-au scos uniformele și urmele de umăr din Kosovo chiar în timpul unei întâlniri.

Zvecan, 5. novembra 2022 – Predstavnici Srba saopstili su danas da se povlace iz kosovske policije, a svi komandiri stanica i rukovodioci sa severa KiM skinuli su policijske uniforme na konferenciji za novinare koja je odrzana u Zvecanu. FOTO TANJUG/ KANCELARIJA ZA KIM/bs

Anterior, autoritățile kosovari au decis să amendeze pe toți cei care nu au înlocuit plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor sârbe începând cu 1 noiembrie. Amenda este de 150 de euro, însoțită de instrucțiuni privind înlocuirea plăcuțelor sârbe cu cele kosovene. Această perioadă de tranziție va dura până pe 21 aprilie 2023, după care poliția din Kosovo va începe să sechestreze mașini cu numere de înmatriculare sârbe.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img