spot_img
5.3 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizeGermania a eliminat Crucea pentru o reuniune G7. Premierul Bavariei: Aceasta este...

Germania a eliminat Crucea pentru o reuniune G7. Premierul Bavariei: Aceasta este noua politică externă germană? În nicio altă țară din lume nu s-ar întâmpla așa ceva

-

În calitate de organizator al reuniunii miniștrilor de externe ai G7 , Biroul Federal de Externe a scos o cruce istorică din camera conferinței din Münster, în Renania de Nord – Westfalia. Eliminarea crucii, care se afla în acea sală de 482 de ani, a declanșat discuții aprinse și critici unanime, scrie Ziarul Românesc din Germania.

- Reclama -

Ministrul de externe german Baerbock și omologii ei din țările G7 s-au întâlnit joi și vineri în Sala Păcii a primăriei istorice din Münster, printre alte locuri. Acesta este un loc simbolic, pacea din Westfalia a fost semnată acolo cu mai bine de 370 de ani în urmă, punând capăt Războiului de 30 de ani.

Există o cruce mare pe un pervaz pe un perete cu lambriuri din lemn. Potrivit Westfälische Nachrichten , este „Crucea Sfatului” din secolul al XVI-lea. În fotografiile întâlnirii G7 din cameră, totuși, se poate vedea în fundal că baza este goală și lipsește crucifixul. Pe lângă Germania, grupul include Franța, Italia, Japonia, Canada, SUA și Marea Britanie. Germania va prezida G7 până la sfârșitul anului și este în prezent responsabilă de organizarea conferințelor.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe a spus că o schimbare a mobilierului este obișnuită la astfel de întâlniri. O masă diferită, iluminare diferită, covoare diferite. Un purtător de cuvânt al orașului Münster s-a referit la Ministerul de Externe, care este responsabil pentru echipament. „Noi oferim doar camerele”, a spus el.

Liderul grupului parlamentar al Uniunii, Thorsten Frei ( CDU ), a criticat la „Welt” că guvernul federal „a uitat de tradiție și istorie”.

În dezbaterea de vineri s-a implicat și premierul bavarez Markus Söder (CSU). Liderul CSU a distribuit o postare despre „incidentul crucifixului” din Münster prin intermediul contului său oficial de Twitter. El a scris: „Aceasta este noua politică externă germană? În nicio altă țară din lume nu s-ar întâmpla așa ceva…” Rațiunea de a fi a crucifixelor din clădirile publice a fost, de asemenea, o problemă politică importantă pentru Söder în trecut

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img