spot_img
14.5 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăAnalizeBudapesta și-a fixat un nou obiectiv: Ungaria să devină un centru de...

Budapesta și-a fixat un nou obiectiv: Ungaria să devină un centru de top al industriei de apărare în Europa Centrală în ceea ce priveşte producţia, cât şi cercetarea şi dezvoltarea

-

Obiectivul prioritar al Guvernului ungar, din punct de vedere naţional şi a strategiei economice, este ca Ungaria să devină un centru de top al industriei de apărare în Europa Centrală, atât în ceea ce priveşte producţia, cât şi cercetarea şi dezvoltarea, se arată într-un comunicat remis, sâmbătă, de Ministerul Apărării din Ungaria, agenţiei ungare de presă MTI.

Potrivit documentului, ministrul ungar al Tehnologiei şi Industriei, László Palkovics, i-a invitat pe János Csák, ministrul ungar al Culturii şi Inovaţiei, şi pe Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul ungar al Apărării, să viziteze, sâmbătă dimineaţa, la Zalaegerszeg, cea mai importantă infrastructură de cercetare şi dezvoltare din Ungaria, cea mai mare din Europa şi una dintre cele mai moderne piste de testare auto din lume.

- Advertisement -

În comunicat este citat László Palkovics, care a afirmat că aceasta nu este doar o pistă de testare pentru industria auto, ci şi unul dintre ecosistemele de inovare din lume aflat în cea mai mare dezvoltare.

Obiectivul Guvernului ungar a fost acela de a utiliza pista de testare pentru sprijinirea industriei auto din Ungaria, însă pista a început să atragă şi alte domenii tehnice. Au apărut universităţi şi cercetători, două companii internaţionale îşi construiesc deja propriile institute de cercetare şi, tot aici, se ridică şi noua fabrică Rheinmetall, a declarat ministrul.

- Advertisement -

Cunoştinţele în materie de echipamente reprezintă o parte foarte importantă a dezvoltării forţelor de apărare, a subliniat, în timpul vizitei, Kristóf Szalay-Bobrovniczky. În faţa clădirii viitoarei fabrici de vehicule de luptă Rheinmetall, acesta a adăugat că experienţa, cunoştinţele şi tehnologia de la Zalazone sunt de o importanţă esenţială în dezvoltarea forţelor armate.

János Csák a subliniat că la Zalaegerszeg s-a creat un mediu de inovare în care universităţile, companiile private, dezvoltatorii publici şi institutele de cercetare lucrează împreună. Acesta a subliniat că inovaţiile şi rezultatele cercetării pot fi folosite pentru crearea sau dezvoltarea companiilor ungare care pot intra pe piaţa internaţională sau pot juca un rol mai important ca furnizori în industria auto sau în alte industrii.

În contextul în care războiul şi sancţiunile ameninţă Europa cu recesiunea, este chiar mai important ca niciodată ca Ungaria să aibă o politică economică industrială de apărare adecvată, iar ceea ce se întâmplă aici, la Zalaegerszeg, dovedeşte că ţara este pe drumul cel bun, se mai arată în comunicat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img