spot_img
27.4 C
București
sâmbătă, august 20, 2022
AcasăPoliticaFlorin Oancea, noul primar al Devei, a fost exmatriculat din universitate după...

Florin Oancea, noul primar al Devei, a fost exmatriculat din universitate după ce a trimis şoferul în locul lui la examen

-

Primarul ales al Devei, votat de peste 9.000 de oameni, a fost exmatriculat de la programul de masterat pentru că a trimis şoferul în locul lui la examen. Florin Oancea a declarat, pentru MEDIAFAX, că îşi asumă greşeala şi a plătit pentru ea.

- Reclama -

Europarlamentarul Cristian Preda a readus, luni, în atenţie o greşeală pe care noul primar al Devei, Florin Oancea, a comis-o în 2006, când era viceprimar, aceea de a trimite la un examen, şoferul.

„Observ că PNL e fericit că a câştigat primăria din Deva.Viitorul edil-şef a devenit cunoscut în vremea în care era viceprimar şi şi-a trimis şoferul să susţină un examen în locul său, la un masterat organizat de Universitatea Vasile Goldiş. A fost amendat cu 1000 de lei şi exmatriculat, scriau gazetele vremii. Acum a primit 42 la sută din voturi şi va conduce un oraş. E ridicol că se întâmplă aşa şi e păcat că şi PNL face ce ne-a obişnuit PSD. Faptele vorbesc de la sine. Din păcate, toleranţa la prostie, corupţie şi fraudă e foarte mare, nu? Au mai fost aleşi primari care erau în închisoare, pentru că furaseră banii publici, au mai fost alese personaje sinistre care nu ştiu nici măcar să vorbească în română. E trist”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cristian Preda.

Constactat de corespondentul MEDIAFAX, Florin Oancea a declarat că îşi asumă greşeala şi a plătit pentru ea în urmă cu 11 ani, când era masterand în administraţie publică la Centrul din Deva al Universităţii „Vasile Goldiş” din Arad.

„Acel incident a fost un master de şase luni, organizat de Universitatea de Vest Vasile Goldiş, de la Arad, în 2006, când eram viceprimar. A fost o copilărie, eu eram demnitar, nu avea nicio legătură acel master de şase luni, pe administraţie locală, cu studiile mele. Mi-am făcut studiile la timp. S-a întâmplat ce ştie toată lumea, este un eveniment de 11 ani, mi l-am asumat şi viaţa merge înainte, nu vreau să dezvolt subiectul acum. A fost un eveniment asumat. Am primit o amendă de o mie de lei. A fost un eveniment neplăcut, peste care am trecut, mi-am asumat greşeala, am plătit amenda (…). Sunt om care se uită în spate numai ca să nu repete greşelile, în rest, eu privesc în viitor”, a spus Florin Oancea.

Potrivit primarului ales, studiile sale au fost finalizate în anul 1993, când a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Secţia Finanţe-Contabilitate.

Florin Oancea a candidat din partea PNL la alegerile parţiale de duminică şi a obţinut peste 9.000 de voturi din cele 21.570 de voturi valabil exprimate.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...