spot_img
14.1 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăDezvaluiriFirmă protejată de generali SRI, tunuri imobiliare pe bandă rulantă

Firmă protejată de generali SRI, tunuri imobiliare pe bandă rulantă

-

Oscar Downstream (poate își aduce aminte generalul Cozma (n.red-foto), de la Antitero(n.red-SRI), cum a blocat investigațiile Fiscului și ale DIICOT în acest caz), afirma fostul colonel SRI Daniel Dragomir despre 10 firme care NU sunt acoperite, dar care au câștigat majoritatea licitațiilor din fonduri publice (miliarde de euro) în ultimii ani. Zece firme protejate.

- Advertisement -

Interesantă este o informație apărută zilele acestea: Romexpo va vinde unei firme a fiicei omului de afaceri Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, cu 4,7 milioane euro, un teren de peste 14.500 metri pătrați din apropierea complexului expozițional. Familia Alin Niculae este implicată în mai multe proiecte imobiliare, cumpărând în octombrie anul trecut, cum a anunțat atunci în exclusivitate Profit.ro, un proiect imobiliar nefinalizat din centrul Bucureștiului, de pe strada Eminescu, cu 4,3 milioane euro, respectiv un bloc proiectat să găzduiască 66 de apartamente, 3 penthouse-uri și 6 spații comerciale. 

- Advertisement -

Terenul Romexpo va fi cumpărat prin intermediul unei firme înființate în vara acestui an și în care fiica omului de afaceri este asociat și administrator cu puteri depline.â

Alin Niculae a cumpărat cu 5,6 milioane euro un teren de peste 2 hectare situat în cartierul Chitila, din sectorul 1 al Capitalei, de la furnizorul de servicii geologice și geofizice pentru industria petrolieră Prospecțiuni SA, controlat de omul de afaceri Ovidiu Tender și aflat de circa un an în insolvență.

În 2015, Alin Niculae a obținut de la Primăria Sectorului 6 al Capitalei un certificat de urbanism pentru proiectul unui ansamblu rezidențial în Calea Giulești nr. 248, pe un teren care aparținuse Institutului Pasteur.

Oscar Downstream, cel mai mare distribuitor independent de carburanți din România, înființat în 2001, a terminat anul trecut cu un profit net de 52,29 milioane lei, cu peste 19% mai mare față de cel din 2015, în condițiile în care cifra de afaceri s-a redus cu 3%, la 1,71 miliarde lei. Compania, specializată în distribuție engros și prin stații de incintă, anunța vara trecută că își propune extinderea pe segmentul distribuției retail de carburanți, atât prin dezvoltări greenfield, cât și prin cumpărarea de stații fără brand, neexcluzând nici preluarea unei rețele întregi de benzinării.

Oscar Downstream este controlată de omul de afaceri Alin Niculae prin intermediul firmei înregistrate în Cipru Redspectrum Management Limited, care deține 95% din capitalul distribuitorului de carburanți, restul părților sociale fiind în posesia soției lui Niculae, Costina.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img