spot_img
9 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăAnalizeFirea: A fost aprobat ajutorul financiar pentru tinerii care vor să devină...

Firea: A fost aprobat ajutorul financiar pentru tinerii care vor să devină părinţi, dar nu pot din cauza infertilităţii

-

Ministrul Familiei, Gabriela Firea anunţă, miercuri, că a fost aprobat în şedinţa de Guvern ajutorul financiar pentru tinerii care vor să devină părinţi, dar nu pot din cauza infertilităţii! Ajutăm fiecare cuplu sau femeie singură cu 15.000 de lei pentru decontarea procedurilor pentru obţinerea unei sarcini. Ministrul mai arată că îşi propun decontarea a 10.000 de proceduri pe an, la nivel naţional, începând cu 1 ianuarie 2023, iar pentru acest an sunt fondurile necesare pentru decontarea a 2.500 de proceduri.

Mă bucur să vă dau o veste importantă: a fost aprobat ajutorul financiar pentru tinerii care vor să devină părinţi, dar nu pot din cauza infertilităţii! Ajutăm fiecare cuplu sau femeie singură cu 15.000 de lei pentru decontarea procedurilor pentru obţinerea unei sarcini. Până la finalul anului avem fonduri pentru 2.500 de proceduri, iar de anul viitor decontăm 10.000! ”, a transmis ministrul pe Facebook.

- Advertisement -

Gabriela Firea arată că ”până aici a fost un drum complex, uneori mai lung decât şi-ar fi dorit”. ”Am reuşit împreună şi le mulţumesc pentru implicare vicepremierului Sorin Grindeanu, ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrului Muncii, Marius Constantin Budăi, secretarului de stat Cristian Vasilcoiu, ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, preşedintelui Consiliului Legislativ, Florin Iordache şi preşedintelui Consiliului Economic şi Social, Bogdan Simion. Mă bucur că pentru acest proiect a existat consens în coaliţia de guvernare. Am avut susţinere politică din partea preşedintelui PSD şi a Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, dar şi din partea preşedintelui PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă. De asemenea, nu vă ascund, Preşedintele României Klaus Iohannis a susţinut acest proiect din prima clipă”, a mai spus Firea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img