spot_img
23.5 C
București
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Absolut toate instituţiile trebuie să se implice în recuperarea tuturor...

Premierul Ciucă: Absolut toate instituţiile trebuie să se implice în recuperarea tuturor datoriilor către stat, indiferent de companie

-

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, situaţia de la Blue Air, că roagă Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului să urmărească şi să monitorizeze îndeaproape întregul proces, iar absolut toate instituţiile trebuie să se implice în recuperarea tuturor datoriilor către stat.

- Reclama -

Premierul s-a referit în şedinţa de Guvern la situaţia creată ieri legată de zborurile companiei Blue Air.

”Din această cauză, mai mulţi cetăţeni români au rămas blocaţi în mai multe aerporturi, În acest sens, începând de aseară am luat decizia să intervenim pentru a sprijin cetăţenii români, ei sunt clar afectaţi de suspendarea acestor zboruri, ministerele de linie au întreprins măsurile necesare astfel încât să îi sprijinim să vină acasă. Toate aceste demersuri trebuie făcute cu respectarea legii şi fondurile alocate de la bugetul de stat trebuie recuperate de la compania care a generat această situaţie”, a spus premierul Ciucă.

Şeful Executivului a transmis un mesaj către ANPC.

”Ca atare, în acest sens, rog Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului să urmărească şi să monitorizeze îndeaproape întregul proces, iar la nivelul ministerelor de linie să asigurăm funcţionarea tuturor structurilor care au fost nominalizate să se ocupe de această situaţie, 24 de ore, pe toată perioada în care va fi activă Hotărârea de Guvern pe care o să o adoptăm în şedinţa de astăzi”, a afirmat Ciucă. 

Premierul a mai spus că a primit de la Ministerul Afacerilor Externe centralizatorul, în această dimineaţă astfel că ”2.098 de cetăţeni români au apelat la serviciile consulare”. 

”Absolut toate instituţiile trebuie să se implice în recuperarea tuturor datoriilor către stat, indiferent de companie”, a spus premierul Nicolae Ciucă. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...