spot_img
12.7 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăExterneFiica fostului premier chinez Li Peng ar fi ascuns 2,48 milioane de...

Fiica fostului premier chinez Li Peng ar fi ascuns 2,48 milioane de dolari într-un cont din Elveția

-

Li Xiaolin, fiica fostului premier chinez Li Peng, șef al guvernului în timpul protestelor din Piața Tiananmen, din 1989, ar fi ascuns 2,48 milioane de dolari (2,19 milioane de euro) într-un cont secret în Elveția, la banca britanică HSBC, a dezvăluit Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație (ICIJ), informează marți EFE.
Potrivit unor informații publicate de media chineză independentă, Li figurează pe așa-numita ‘listă Falciani’, întocmită de informaticianul Hervé Falciani, fost angajat al HSBC, pe care apar conturile secrete ale unor personalități politice, oameni din lumea spectacolului și a sportului și oameni de afaceri. Toate aceste informații secrete au fost dezvăluite de Falciani în 2008 guvernului francez, transmite Agerpres.
Li, unica fiică a lui Li Peng, este copreședinta unuia dintre monopolurile de stat în domeniul energiei și este poreclită ‘Regina’. În 2010, revista Fortune a inclus-o pe lista cu ‘cele mai puternice 50 de femei de afaceri’.
Potrivit datelor dezvăluite de ICIJ, Li și soțul ei au devenit clienți ai filialei elvețiene a băncii britanice HSBC în 2001 și erau titularii unui cont care avea legătură cu alte cinci conturi. În total, cei doi soți au ajuns să strângă în cont suma de 2,48 milioane de dolari în 2006/2007.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img