spot_img
23.6 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăExterneExtrema stanga radicala spaniola, PODEMOS, favorita in sondajele de opinie, iese la...

Extrema stanga radicala spaniola, PODEMOS, favorita in sondajele de opinie, iese la atac dupa NU-ul grecesc

-

Partidul stângii radicale spaniole Podemos, aliat al formațiunii elene Syriza, a făcut apel luni la social-democrații europeni, îndeosebi la Franța și Italia, să se apropie de Grecia și să apere mai mult ”drepturile sociale și democrația”, relatează AFP, transmite Agerpres.

- Reclama -

De la început, Matteo Renzi (premierul italian) și Francois Hollande (președintele francez) au dat dovadă de o atitudine diferită, o atitudine pozitivă referitoare la guvernul grec. Cred că ei pot acum să facă pași mai fermi în direcția Greciei, a declarat într-o conferință de presă liderul Podemos, Pablo Iglesias.

Printre socialiștii italieni și francezi, unii îi sunt favorabili, ”în special în Franța” în cadrul Partidului Socialist, ”unde sunt numeroși partizanii unei politici mai suveraniste decât cea a lui Francois Hollande”.

”Acest viraj al socialiștilor este necesar, le întindem mâna (…) Îi așteptăm în materie de apărare a drepturilor omului și a democrației”, a adăugat el.

Iglesias, un profesor de științe politice în vârstă de 36 de ani, care a înființat Podemos împreună cu alte cadre universitare în ianuarie 2014, a salutat ”victoria democrației”, la încheierea unui referendum organizat duminică în Grecia privind planul de reforme propuse de către creditorii Atenei, respins de către greci.

Poedemos este favorit la alegerile din toamna din Spania.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...